Home / Administratie / „Fii generos” propus de Dorin Florea pentru trafic

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

„Fii generos” propus de Dorin Florea pentru trafic

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea a venit cu o propunere inedită, menită să aducă armonia şi normalitatea în trafic, propunând un nou semn de circulaţie pe străzile din Târgu Mureş, cu titlul „Fii generos”. Acesta urmează a fi propus Consiliului Local, iar în cazul aprobării acestuia, Poliţiei Locale şi Municipale Târgu Mureş. „Am propus în Târgu Mureş un nou semn de circulaţie pe care vreau să-l supun atenţiei Poliţiei Târgu Mureş. Îl voi anunţa Poliţiei din Târgu Mureş, Poliţiei Locale, Poliţiei Municipale ca să se supună hotărârii Consiliului Local. Încercăm să-l promovăm, dacă nu trece, asta e. Ne-am gândit la ceea ce observăm cu toţii pe stradă, nivelul de agresivitate, chiar de indiferenţă faţă de participantul din trafic care ar trebui învăţat la şcoala de şoferi. Când vezi o femeie că se chinuie să iasă dintr-o intersecţie, las-o să iasă fraţilor, şi atunci am iniţiat acest semn, cedează generozitatea. Ne-am chinuit să nu semene şi să ducă în eroare cu alt semn. În zonele care sunt de conflict în oraş, în care observ că oamenii tratează cu indiferenţă, cu răutate şi dispreţ pe celălalt, şi când vede acest semn să ştie că poate să dea un bun ajutor celuilalt”, a precizat Dorin Florea.

Mediocritate vs generozitate

Primarul Florea speră ca prin acest demers  generozitatea în trafic să ia locul „mediocrităţii” şi primitivismului”, apelativele primarului faţă de comportamentul participanţilor din trafic. „Veniţi pe strada de la „Papiu” unde sunt multe maşini sâmbăta şi duminica şi uitaţi-vă dacă o lasă pe mămica să iasă cu copii ? Nu, el are prioritate. Dacă-l vezi că se duce, se duce să stea în coadă dincolo. Nu-l costă decât să ridici un pic piciorul, dar asta trebuie să-l înveţe cei de la şcoala de şoferi privată. O să-i învăţăm noi la şcolile noastre din Târgu Mureş. M-aş bucura ca târgumureşeanul, oriunde s-ar afla să fie recunoscut ca un conducător generos. Asta va face diferenţa între mediocritate, între primitivismul cu care ne manifestăm de multe ori, şi un om generos”, a spus primarul municipiului Târgu Mureş.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Regulament de funcționare pentru Parcul Tineretului Luduș

Unul dintre obiectivele cuprinse  în Strategia de Dezvoltare Locală a orașului Luduș pentru perioada 2014-2020 …