Sebestyén Aba, noul director artistic al Vâltorii Mureşene Eveniment
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

Sebestyén Aba, noul director artistic al Vâltorii Mureşene

Organizatorii festivalului „Vâltoarea Mureşeană”, au anunţat marţi, 6 mai câteva din noutăţile ediţiei din acest an care va avea loc în perioada 27-31 august. Noutatea principală o reprezintă funcţia de director artistic al festivalului, care va fi ocupată de actorul şi regizorul Sebestyén Aba. “Anul trecut am fost printre organizatorii programelor teatrale din acest festival, iar în acest an sunt  directorul artistic al Vâltorii Mureşene. Încercăm să facem o comunicare mult mai clară, mai transmisibilă şi către comunitatea română din Târgu Mureş şi nu numai, pentru că avem ce comunica, avem ce arăta din cultura noastră. Intenţia principală a Vâltorii Mureşene este chiar asta, să arătăm că suntem, că existăm, că avem valori, tradiţii dar şi cultură contemporană. Sarcina mea este  să coordonez activităţile artistice astfel ca festivalul să arate cât mai bine. Cu toate că mă onorează această postură, ea mă şi obligă, de aceea sunt poate puţin frustrat. Anul trecut a fost o ediţie foarte reuşită, am primit un feedback foarte bun din partea locuitorilor târgumureşeni şi nu numai, au fost şi vizitatori”, a precizat SebestyénAba  directorul artistic al Vâltorii Mureşene.

Deschiderea festivalului în centrul oraşului

Potrivit lui Aba, teatrul va avea o prezenţă bogată în cadrul festivalului, cu spectacole de succes. „Urmează să facem parteneriate cu teatrele din oraş, cu Yorick Studio vom participa cu câteva spectacole care sunt în program şi care au succes. Recent am fost la Sfântu Gheorghe cu două spectacole prezentate anul trecut în cadrul ediţiei a 5-a a Dialogului intercultural prin prisma teatrului contemporan” cu  „Bucharest Calling”, regia Andy Gherghe şi “Vă plac bananele tovarăşi”, în regia lui Sorin Militaru, care s-au bucurat de un real succes. Dorim să facem şi câteva improvizaţii, un flash mob, mai ales în deschiderea Vâltorii Mureşene, ediţia a doua. Sper ca, măcar pentru o zi să avem acces în centrul oraşului, astfel ca deschiderea festivalului să fie acolo, să refacem cumva evenimentul de acum 500 şi ceva de ani când oraşul a primit dreptul de a fi oraş târg”, a spus Aba.

Locaţiile festivalului

Programul ediţiei din acest an urmează a fi definitivat în lunile următoare, locaţiile în schimb au rămas neschimbate. “Locaţiile de anul trecut rămân valabile şi la ediţia din acest an, Palatul Culturii, Biblioteca Teleki, Sinagoga, Teatrul Naţional. În ce priveşte spaţiile publice din oraş, nu ştim ce poziţie are Primăria Târgu Mureş, sau rămânem în aceeaşi locaţie cum a fost şi anul trecut. În acest caz concertele vor fi pe malul Mureşului pe teritoriul primăriei Sângeorgiu de Mureş, a precizat  Soós Zoltán , directorul festivalului “Vâltoarea Mureşeană”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE