Teatrul face casă bună la “birou” în luna mai Cultură
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 151 Vizualizări

Teatrul face casă bună la “birou” în luna mai

Teatrul revine în “Office” joi, 8 mai, ora 21.00 cu spectacolul “Colateral, Oedip” de Mihai Ignat. Spectacolul regizat de Laura Moldovan este realizat pe baza a două scrieri scurte ale dramaturgului Mihai Ignat ”Colateral, Oedip” şi ”Toate mi se-ntâmplă numai mie”. Una din problemele generaţiei tinere şi nu numai, este socializarea virtuală în detrimentul comunicării adevărate, fireşti cu persoane reale. Textul lui Mihai Ignat cu foarte mult umor, semnalează această direcţie greşită, arătând că în cele două lumi, regulile de comunicare sunt diferite iar şansele de a trăi situaţii jenante sunt foarte mari. Personajul lui Mihai Ignat, interpretat de Cristian Iorga  încearcă să îşi găsească o prietenă prin intermediul reţelelor de socializare şi cum niciodată nu e ceea ce pare a fi, cere sfatul psihologului pentru a înţelege care este cauza întâmplărilor nefericite prin care trece. O piesă cu mult umor, multe situaţii jenante şi comice, multe incertitudini, 45 de minute de bună- dispoziţie cu tânărul actor Cristian Iorga, laureat al Galei HOP, 2013.

Capcanele lumii virtuale

“Personajul meu nu are nume, în el se poate regăsi orice tânăr, Ciprian, Costel, Andrei, Vasile… El cade în capcana lumii virtuale crezând că în faţa calculatorului o poate întâlni pe fata la care a visat. Dar cum socotelile de acasă nu se potrivesc cu cele din târg, când ajunge la locul întâlnirii are parte de o surpriză neplăcută. După această întâmplare el trece prin mai multe peripeţii care îl fac să-şi piardă încrederea în sine şi apelează la un psiholog căruia i se destăinuie“, a precizat Cristian Iorga.

Poveşti din Quiet Valley

A doua  porţie de teatru în “Office” va putea fi servită  joi, 15 mai, ora 19.00, cu producţia Teatrului FIX din Iaşi, spectacolul  “Pietre în buzunare”, cu Mihai Pintilei şi Cătălin Ştefan Mîndru, în regia lui Ovidiu Caiţă. Textul “Stones in his Pockets” de Marie Jones a fost tradus şi adaptat de Ovidiu Caiţă şi Mihai Pintilei. Spectacolul face parte din proiectul independent Autor Dramatic. Autor Viu, respectiv Noua Dramaturgie. Un orăşel din Irlanda este trezit din somn, când, peste noapte, devine platoul de filmare pentru producţia hollywoodiană The Quiet Valley. O poveste în care figuranţii devin staruri, iar starurile devin figuranţi : tehnicieni, săteni şi alte zeci de personaje, cu zeci de probleme şi zeci de aspiraţii portretizate în zece moduri de către cei doi figuranţi Charlie şi Jake. Intrarea la spectacol costă 10 lei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE