ASA învinge şi se desprinde în frunte FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 95 Vizualizări

ASA învinge şi se desprinde în frunte

În etapa a V-a a play-off-ului ligii secunde de fotbal, ASA Târgu-Mureş a învins miercuri seara cu scorul de 1-0 în deplasarea de la Gloria Bistriţa. Unicul gol al partidei a fost înscris în minutul 82 de Ndoye, dintr-o lovitură de la 11 metri obţinută de Amauri, faultat în suprafaţa de pedeapsă de Feher. Tot acelaşi atacant al mureşenilor a obţinut un penalty şi în ultimele minute ale partidei din urmă cu o lună, când a transformat Verdeş, dar atunci Gloria a învins cu 2-1.

În partida de miercuri, ASA a avut cele mai importante ocazii, prin Verdeş şi Voiculeţ în prima repriză şi Alex Dan, intrat în minutul 22 în locul lui Bumba, accidentat, care a reluat peste poartă o centrare a lui Sepsi. Gazdele au trimis la rândul lor peste poarta lui Stăncioiu prin Brumă şi Chiţu şi au ratat egalarea în ultimul minut prin Curtuiuş, când portarul mureşenilor a salvat cele trei puncte.

Cu cele trei puncte, ASA s-a desprins în fruntea clasamentului, într-o etapă a oaspeţilor. CSU Craiova a pierdut pe teren propriu cu 1-2 în faţa Metalului Reşiţa, iar CSM Râmnicu Vâlcea a obţinut o victorie scontată la Slatina, 2-0 cu FC Olt.

Au evoluat formaţiile:

Gloria: Albuţ- Budăcan, Hlinca, Chibulcutean, Polgar (’57 Târcă), Ov. Bucur (’65 C. Roşu), R. Mărginean, Nalaţi (’75 Curtuiuş), M. Chiţu, Feher, Brumă
ASA: Stăncioiu – Hanca, Vârtic, Bejan, Sepsi, N’Doye, Hora, Voiculeţ, Bumba (’22 Al Dan), Amauri (’85 Ologu), Verdeş (’89 Heil)

ASA-FC Olt, sâmbătă, ora 19.00

În ultima etapă din tur, ASA primeşte sâmbătă, 10 mai, ora 19.00 vizita formaţiei FC Olt Slatina. Pornită de pe poziţia a treia în play-off, echipa mureşeană a urcat după prima etapă pe loc promovabil şi este principala candidată la promovare după ce a învins clar cu 4-1 pe CS U Craiova, s-a desprins cu cea de la Bistriţa şi este singura echipă care a obţinut maximum de puncte. Adversara de sâmbătă s-a clasat pe ultimul loc la debutul minicampionatului promovării, cu doar 9 puncte şi nu a mai obţinut niciunul în primele etape.

Cu ultima clasată, dar singura neînvinsă

Dintre cele 9 puncte ale oltenilor obţinute în sezonul regulat, 4 au fost reuşite tocmai în confruntările cu ASA, fiind singura adversară dintre cele cinci pe care mureşenii nu au reuşit s-o învingă. În cele 10 partide care au contat pentru calificare, slătinenii au mai obţinut o victorie cu Metalul Reşiţa, 2-1 pe teren propriu în tur şi două remize albe, una în prima etapă a turului, pe teren propriu cu CSM Râmnicu Vâlcea şi a doua în retur, la Gloria Bistriţa. Singura echipă care a obţinut doar victorii în meciurile cu ei este cea din Craiova, care  i-a învins de două ori cu rezultate la limită în sezonul regulat (2-1 pe teren propriu, 1-0 la Slatina) şi cu 4-1 în prima etapă din play-off. FC Olt nu este doar singura neînvinsă de mureşeni, ci şi singura căreia aceştia nu au reuşit să-i înscrie gol în cele două partide. A fost 0-0 în tur la Târgu-Mureş, într-un joc în care oaspeţii au rezistat aproape o oră în inferioritate numerică după eliminarea lui Ivănică şi 1-0 la Slatina, cu gol primit de mureşeni în minutul 20. Era prima înfrângere din seria de trei la acelaşi scor, dintre care una pe teren propriu cu FC Bihor, tot de trei din deplasare şi venea după o serie de trei victorii pentru ASA. Cele două s-au mai întâlnit în ediţia trecută, când oltenii au fost cei care nu au înscris şi nici nu au obţinut puncte, ambele partide fiind câştigate de către mureşeni cu 1-0. Jocurile s-au disputat în ultima etapă, a turului la Târgu-Mureş şi la Slatina în retur, când nu mai avea nicio importanţă rezultatul. Partida de sâmbătă are de această dată o favorită certă, echipa lui Adrian Falub fiind principala candidată la revenirea în Liga I.

Situaţia în clasament:

1. ASA 27 puncte, CS U Craiova 23, Gloria Bistriţa 20, CSM Râmnicu Vâlcea şi Metalul Reşiţa câte 19, FC Olt Slatina 9.

 

Programul etapei
Metalul Reşiţa              – Gloria Bistriţa            ora 11.00
CSM Râmnicu Vâlcea – CS U Craiova             ora 11.00

ASA Târgu Mureş        – FC Olt Slatina            ora 19.00

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE