De vorbă cu iniţiatorul viitorului Escape Room din Târgu-Mureş Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1092 Vizualizări

De vorbă cu iniţiatorul viitorului Escape Room din Târgu-Mureş

GE DIGITAL CAMERAUn Escape Room reprezintă o alternativă la distracţiile tradiţionale şi reprezintă o provocare a minţilor celor care vor să evadeze. Şi din cotidian, şi din cameră. Pentru că la Medifun una din probe a constituit tocmai trecerea prin Escape Room, iar concurenţii au fost mai mult decât încântaţi, am decis să stau de vorbă cu Mihai Man, unul dintre iniţiatorii proiectului acestuia.

Rep.: În primul rând aş dori să vă prezenţaţi şi să-mi spuneţi câteva lucruri despre ceea ce înseamnă un Escape Room.

Man Mihai. Nici nu ştiu ce să zic, e o cameră de evadare. Intri în cameră, ai o oră la dispoziţie să ieşi, tot felul de jocuri ale minţii, puzzle-uri, jocuri de inteligenţă care pun creierul la încercare.

Rep.: De unde a venit ideea pentru Escape Room?

M.M.: Din Cluj. Un coleg a fost la unul, apoi a mers la mai multe, am mers şi eu, şi-am zis să facem unul şi aici pentru că nu este nimic. Acolo au trafic, lumea merge la ele, poate merge şi aici. Avem prieteni care merg la Cluj numai pentru asta, cum am mers şi eu la un moment dat.

Rep.: Cine a fost mai exact cel care a avut iniţiativa asta?

M.M.: Iniţiativa a sosit de la colegul meu, Darius.

Rep: Am citit că, de obicei, genul ăsta de aventură se desfăşoară pe firul unei poveşti. Aşa va fi şi aici?

M.M.: În mare, da. Indiciile nu vor fi neapărat legate de povestea din spatele camerei, dar atmosfera, decorul şi tot, merg pe o anumită poveste.

Rep.: Se vor schimba jocurile de inteligenţă şi poveştile de la o ocazie la alta?

M.M.: Nu. Când schimbăm, o să fie după un an, probabil, mai repede nu cred că o să facem faţă să o schimbăm. Pe ideea că e şi foarte mult de lucruril la puzzle-uri în general, din ianuarie lucrăm la cameră, şi dacă schimbăm tema, trebuie să schimbăm şi locaţia. Şi vrem să mutăm dacă vedem că ne merge bine, dar deocamdată rămîne camera asta. Poate mai schimbăm jocurile din când în când, dar mari schimbări nu.

Rep.: Cât de mare e spaţiul? Şi cam câte puzzle-uri?

M.M.: 37m2 împărţiţi în două camere. Dacă nu se schimbă nimic, cam 12 jocuri de inteligenţă.

Rep.: Vor fi şi pe intensităţi diferite de challange?

M.M.: Nu, toată lumea primeşte aceleaşi. O să avem wakie-talkie-uri (n.r. staţii emisie-recepţie) şi înăuntru dacă o să aibă nevoie de ajutor, mai dăm indicii dacă chiar nu reuşesc. Oricând poate să apară ceva cum nu vrem noi, deşi la complexitatea jocurilor n-ar trebui să meargă nimic prost, dar sunt chestii care în capul nostru au logică, dar alţii s-ar putea să nu gândească la fel.

Rep.: Pentru cine este destinată o asemenea experienţă?

M.M.: Teoretic, n-ar trebui să fie o limită de vârstă la chestiile astea. Noi ne gândim la elevi de liceu, studenţi, cam zona asta de adulţi, tineri. Copii s-ar putea să nu fie prea ok în tema noastră, s-ar putea să fie un pic prea scary pentru ei, dar în mare n-ar trebui să fie o problemă. Vrem să ne alăturăm unui proiect cu familii, să scoatem şi famiile în oraş, să nu fie doar între prieteni.

Rep.: Cam la ce preţuri să se aştepte doritorii?

M.M.: Fără nici o reducere o să fie 100 RON intrarea pe grup. Grupurile o să fie de 5 persoane, în mare. Unul nu acceptăm, minim 2, maxim 6, teoretic, ideal ar fi grupuri de 5 persoane, că spaţiul e suficient ca să încapă toţi 5 fără să se lovească între ei prea des şi ai şi mai multe posibilităţi, sunt puzzle-uri care trec dintr-o cameră în cealaltă, şi atunci o să trebuiască să figă dintr-o cameră în cealaltă, şi o să fie mai uşor dacă-s mai mulţi să vorbească între ei. Am zis că 5 este numărul ideal, dar dacă sunt 3 cupluri, nu o să-l ţinem pe unul pe afară ca să nu depăşească 5.

Rep.: Cam pe când deschiderea oficială?

M.M.: Sperăm că la jumătatea lui august.

În concluzie, dacă v-au plăcut misterele din Scooby Doo, Agatha Christie sau Rodica Ojog-Braşoveanu şi dacă vreţi să experimentaţi un alt fel de aventură ce implică forţa minţii mai mult decât forţa fizică, atunci s-ar putea ca un Escape Room să fie exact ce vă lipseşte.

A consemnat Mona MÎRZA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE