FOTO: Utilajele Mecanica Ceahlău prezentate la Şăulia Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1149 Vizualizări

FOTO: Utilajele Mecanica Ceahlău prezentate la Şăulia

DSC_0455Mecanica Ceahlău, producător românesc de utilaje agricole a organizat joi 30 iulie în comuna Şăulia o sesiune demonstrativă în teren, prilej cu care şi-a prezentat utileje fabricate la Piatra Neamţ. Demonstraţia a fost găzduită de SC Istrate Prodserv SRL administrată de Dorel Istrate, firma punând la dispoziţie atât terenul cât şi întreaga logistică necesară demonstraţiei din câmp.

Dorel Istrate, gazda demostraţiei

2Cei aproximativ 50 de fermieri prezenţi au putut vedea la lucru utilajele specifice pregătirii patului germinativ pentru grâu, respectiv plugul OPTIM, grapa Magnum şi semănătoarea pentru cereale păioase SUP 48 DKL. S-a accentuat faptul că plugul, combinatorul şi semanatoarea fac parte din noua gamă de produse pe care Mecanica Ceahlău le are în portofoliu iar fermierii pot beneficia de condiţii foarte avantajoase de finanţare pentru achiziţia lor.Una din atracţiile demonstraţiei a fost semănătoarea universală pentru plante păioase cu brăzdar dublu disc (SUP 48DKL), soluţia optimă pentru însămânţarea pe terenuri pregătite cu prelucrare minimă. Printre avantajele  cele mai importante ale utilajului se numără  cutia de viteze tip Norton cu 72 de trepte pentru seminţe mici,  şi 72 de trepte pentru seminţe normale, precum şi brăzdarul dublu disc care nu adună resturile vegetale,  contribuind la mărunţirea acestora.

DSC_0423“Această demonstraţie a fost plănuită de ceva tip, dar datorită unor condiţii meteo a tot fost amânată. Acum din fericire s-a găsit un timp pentru a putea fi organizată, împreună cu dealerul nostru, S.C. Tehnosad Agricultura S.R.L.  Gazda noastră, Dorel Istrate, administratorul Istrate Prodserv ne-a pus la dispoziţie cele două loturi plus toată logistica, toate tractoarele, ferma sa,  unde am putut regla utilajele. S-a făcut un demo cu plugul OPTIM, produs în totalitate de Mecanica Ceahlău, cu patru trupiţe. Apoi  grapa Magnum cu discuri independente,  o noutate pentru fermieri , produs lansat recent pe piaţă. Demonstraţia a mai cuprins  combinatorul Solaris cu lungimea de lucru de 5 metri, şi semănătoarea 48DKL”, ne-a declarat Laura Nechifor, coordonator marketing Mecanica Ceahlău din Piatra Neamţ.

 Aproape de nevoile fermierilor

DSC_0422Potrivit reprezentanţilor Mecanica Ceahlău, demonstraţia de la Şăulia se înscrie în demersurile companiei de a fi cât mai aproape de nevoile fermierilor din întreaga ţară. “Încercăm să facem câte un demo în zona fiecărui agent de vânzări, deoarece fiecare are o anumită zonă din ţară,  cu un dealer. Nu sunt foarte dese astfel de evenimente, dorim măcar ca fiecare agent să aibă măcar o demonstraţie pe an. Acoperim întreaga arie geografică a ţării, avem şase agenţi împărţiţi pe şase zone geografice a ţării, practic acoperin întreaga ţară. Ne mândrim că aceste produse sunt fabricate în România, apreciate de fermieri. Chiar şi după această demnonstraţie au fost fermieri care au spus că deţin utilaje produse de noi, şi că merg foarte bine, şi sunt mulţumiţi de randamentul lor, şi nu renunţă la ele. Deja avem câteva utilaje contractete care vor rămâne aici, respectiv semănătorile. Suntem în discuţii avansate pentru plug, deci prezenţa noastră aici a fost un succes. Este foarte important să fim cât mai aproape de fermieri, deoarece primim feedbackul lor direct, şi astfel ştim ce vor, ce au nevoie. Avem şi utilaje îmbunătăţite, şi asta tot datorită feedbackul fermierilor, pentru că ei au spus ce au nevoie, ce merge, ce nu merge, ce ar mai avea nevoie. Contabilizăm şi eventualele critici venite din partea lor, ne sunt necesare atât feedbackurile negative cât şi cele pozitive, pentru a ne îmbunătăţii performanţele utilajelor noastre”, a menţionat  Laura Nechifor.

Foto : Alin Zaharie

[zizigallery id=1715]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE