Home / Business / Azomureş, Sandoz şi Sefar, cele mai tari afaceri elveţiene din Mureş

Azomureş, Sandoz şi Sefar, cele mai tari afaceri elveţiene din Mureş

Distribuie

111Cotidianul Zi de Zi vă prezintă, cu ocazia Zilei Naţionale a Confederaţiei Elveţiene, aniversată sâmbătă, 1 august, o scurtă trecere în revistă a celor mai importante afaceri cu capital elveţian din judeţul Mureş. Potrivit www.listafirme.ro, cel mai complet portal despre firmele din România, în anul 2014 principalele business-uri elveţiene din judeţul Mureş au fost Azomureş SA Târgu-Mureş, Sandoz SRL Târgu-Mureş şi Sefar SRL Sighişoara

Azomureş SA Târgu-Mureş

Cel mai important business elveţian din judeţul Mureş, combinatul Azomureş este deţinut de societăţile elveţiene Pelican Fertilizers GMBH şi Ameropa Holding AG. La finalul exerciţiului financiar 2014, principalul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România a înregistrat afaceri de 1,68 miliarde lei, profit de 122,83 milioane lei si a asigurat 1.729 de locuri de muncă.

Sandoz SRL Târgu-Mureş

Subsidiara societăţilor elveţiene Novartis Pharma AG şi Novartis AG, societatea a fost înfiinţată în anul 2005, are ca obiect de activitate fabricarea produselor farmaceutice de bază şi a raportat următorii indicatori de performanţă la data de 31 decembrie 2014: afaceri de 307,3 milioane lei, profit de 10,9 milioane lei şi 270 de angajaţi.

Sefar SRL Sighişoara

Are o vechime de zece ani în domeniul producţiei de ţesături, la capitolul asociaţi persoane juridice consemnăm societatea elveţiană Sefar AG şi este administrată de cetăţenii elveţieni Povel Hermann Robert Maria, Werner Merz şi Meier Hans Peter. În 2014, Sefar SRL Sighişoara a înregistrat următoarele cifre: afaceri de 58,34 milioane lei, profit de 1,88 milioane lei şi 177 de angajaţi.

Pacovis România SRL Târgu-Mureş

Subsidiara companiei elveţiene Pacovis s-a înfiinţat în anul 2001 şi are doi administratori – asociaţi: Gheorghe Luduşan şi Leszlai Karin Edith. Societatea are ca obiect de activitate fabricarea condientelor şi ingredientelor şi a avut 27 de angajaţi la 31 decembrie 2014, dată la care a înregistrat afaceri de 14,23 milioane lei şi profit de 292.376 lei.

Multy Products Rom SRL Sighişoara

Are ca obiect de activitate fabricarea altor articole din metal, respectiv turnarea fontei, a fost înfiinţată în anul 2001 şi are doi asociaţi, compania elveţiană Westgroup SA şi Pace Marco, care deţine şi funcţia de administrator. În anul 2014, societatea a derulat afaceri de 2,84 milioane lei, a obţinut profit de 20.068 lei şi a asigurat 14 locuri de muncă.

Agro Com SRL Sângeorgiu de Mureş

S-a înfiinţat în anul 2002, desfăşoară activităţi auxiliare pentru producţia vegetală şi a încheiat exerciţiul financiar 2014 cu cifră de afaceri de 1,54 milioane lei, profit de 59.991 lei şi 4 salariaţi. Societatea are doi asociaţi persoane juridice, Asociaţia Agrom CH din Elveţia şi Asociaţia Agrom Ro şi este administrată de Tiberiu Ştef.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect imobiliar prinde contur pe strada Gheorghe Doja din Târgu Mureș

Distribuie Aleși locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide joi, 28 martie, cu prilejul unei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.