Home / Administratie / Sighişoara, parteneră în proiectul Capitalei Culturale Europene

Sighişoara, parteneră în proiectul Capitalei Culturale Europene

111Consilierii locali ai municipiului Sighişoara au aprobat joi, 30 iulie, cu unanimitate de voturi, participarea Municipiului Sighişoara în calitate de membru fondator la constituirea Asociaţiei „Târgu-Mureş 2021”, organism înfiinţat cu scopul de a realiza demersurile în vederea candidaturii municipiului Târgu-Mureş la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. În aceeaşi zi, Consiliile Locale din Târgu-Mureş şi Sovata au aprobat, tot cu unanimitate de voturi, participarea în calitate de membru fondator la constituirea Asociaţiei „Târgu-Mureş 2021”.

Contre Enescu – Gavrilă

Deşi consilierii au aprobat proiectul cu unanimitate de voturi, discuţiile din Consiliul Local Sighişoara au fost destul de aprinse pe marginea acestui subiect. „E în regulă dacă nu cunoaştem destule detalii să votăm un proiect de acest gen?”, a întrebat consilierul UNPR Dan Enescu, preşedintele de şedinţă. „De ce Sighişoara? Pentru că merită şi e obligatoriu, e vorba despre brandul nostru. În acest moment este o cotă de participare”, a răspuns viceprimarul liberal Ionel Gavrilă. „Această taxă nu are nicio legătură cu proiectul în sine, pentru că dacă vorbim despre aceşti bani, putem să îi defalcăm în august. E vorba de o sumă cu care trebui să intri în joc. 100.000 lei. Dacă vom fi noi Capitală Culturală Europeană, fiţi siguri că o să vină foarte mulţi bani şi la Sighişoara”, a completat Ionel Gavrilă, care şi-a manifestat optimismul că proiectul va trece de evaluarea juraţilor, în al doilea tur.

O propunere: Sighişoara să fie „locomotiva” proiectului

Acelaşi consilier Dan Enescu a propus colegilor săi adoptarea unei strategii potrivit căreia în cazul în care proiectul va trece de prima fază a evaluării, municipiul Sighişoara să devină „locomotiva” proiectului. „Dacă luăm elementul de patrimoniu, Sighişoara este „locomotiva” celor trei oraşe din toate punctele de vedere şi cred din punctul meu de vedere că ar fi util ca Sighişoara să fie „locomotivă”, emblemă, că Târgu-Mureş ne-au luat pe noi că au avut nevoie, datorită patrimoniului, aşa că ar fi frumos să cedeze Sighişoarei, ar fi o chestie extraordinară ca şi capitala de judeţ să fie, pentru că acolo e Consiliul Judeţean, preşedintele Consiliului Judeţean, dar cred că în cazul nostru, Sighişoara fiind cel mai cunoscut oraş din România peste hotare, este singurul care nu poate fi confundat cu alte oraşe. Ar trebui să fim mai vehemenţi şi să ne impunem punctul de vedere având în vedere că, contăm atât de mult pe plan mondial şi suntem în patrimoniul UNESCO, şi să fim noi „locomotiva” acestui proiect”, a spus preşedintele de şedinţă.

Adrian Burlacu, dur cu consilierii „economi”

Temerile exprimate de preşedintele de şedinţă cu privire la suma de 100.000 de lei, contribuţia municipiului Sighişoara la proiect, a fost aspru taxată de consilierul Adrian Burlacu. „În ultimii 12 ani aveţi habar câţi bani au controlat o mână de oameni de aici? Câte proiecte, câte investiţii s-au făcut pe zeci şi zeci de mii de euro cu ăştia cu care stăm la masă, că nu vreau să le zic domni? Iar voi faceţi problemă cu 100.000 lei cu care vrem să participăm la un aşa eveniment major?”, a întrebat, retoric, Adrian Burlacu.

În cele din urmă, proiectul a fost adoptat cu voturile celor 15 consilieri locali prezenţi la şedinţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Poliția Locală Târgu Mureș, buget de 18,2 milioane de lei în 2022. Cum vor fi cheltuiți banii

Aleșii locali ai municipiului Târgu Mureș au aprobat recent, cu prilejul unei ședințe ordinare de …