Un consilier local din Sighişoara, în grevă fiscală de trei ani! Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 442 Vizualizări

Un consilier local din Sighişoara, în grevă fiscală de trei ani!

111Consilierul local Claudiu Pop, reprezentant al Uniunii Independente Pentru Sighişoara (UIPS) în Consiliul Local al municipiului Sighişoara, se află pe „lista neagră” a datornicilor la bugetul local, cu suma de 7.329 lei. Informarea a fost întocmită de Adriana Moldovan, consilier în cadrul Biroului Executare Creanţe şi a fost prezentată în cadrul şedinţei Consiliului Local al municipiului Sighişoara de joi, 30 iulie.

Vrea condiţii demne de zona I de impozitare

Contactat de cotidianul Zi de Zi, Claudiu Pop a precizat că se află în concediu de odihnă şi a menţionat că motivul pentru care nu şi-a achitat impozitele şi taxele la bugetul local de aproximativ trei ani îl reprezintă o grevă fiscală, demarată în semn de protest vis a vis de condiţiile în care locuieşte. „Eu administrez trei societăţi comerciale care în total plătesc impozite şi taxe în avans pe anul 2015 de o jumătate de miliard de lei vechi şi suma de care au amintit ei în şedinţă este pe numele meu, pe persoană fizică, vorba lui Vanghelie, şi este vorba de un fel de grevă fiscală în care sunt eu, pentru că pe strada unde locuiesc, unde e domiciliul meu, nu este nici asfalt, nici canal şi mă taxează ca şi pentru zona I”, a declarat Claudiu Pop.

De asemenea, consilierul răzvrătit a arătat că îşi va achita obligaţiile la bugetul local doar în momentul în care autorităţile locale vor asigura condiţii demne de zona I de impozitare pe strada unde domiciliază, respectiv Barbu Delavrancea. „Eu am atras atenţia că în ritmul în care recurg ei la asfaltare şi la introducerea reţelei de apă-canal, în ritmul acela îmi plătesc şi eu taxele şi impozitele. Sunt în grevă fiscală încă de pe vremea lui Dăneşan (Ioan Dorin Dăneşan, fost primar al municipiului Sighişoara – n.r.), între timp s-au mai schimbat, e al treilea primar într-un an şi le-am adus la cunoştinţă la toţi trei, că atâta timp cât eu nu beneficiez de apă, canal şi astfalt pe stradă, în centrul oraşului, în zona I, şi sunt taxat la impozit ca şi zona I, adică maxim de taxe şi impozite fără să am beneficii, nu voi achita nimic”, a subliniat consilierul UIPS. „Cum ei se grăbesc să pună apă, canalizare şi asfalt, aşa o să mă grăbesc şi eu să plătesc impozitele, cu ţârâita. De fapt, ar trebui să nu le plătesc deloc, asta era ideea. În rest, unde am societăţi comerciale care sunt în zone unde beneficiez de apă, canal şi asfalt, acolo sunt la zi, ba chiar am plătit în avans toate taxele, e vorba de o jumătate de miliard de lei vechi pentru două societăţi pe care le administrez, o fabrică de mobilă şi mai am câteva spaţii comerciale”, a conchis Claudiu Pop.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE