Share

Home / Sanatate / Cum se implică tăticii în alăptarea bebelușului

Cum se implică tăticii în alăptarea bebelușului

campanie taticiCu ocazia Săptămânii Internaționale a Alăptării, Asociația „Sănătate pentru mame și sugari” (SAMAS) organizează o campanie‬ de promovare a rolului taților în succesul alăptării și a reîntoarcerii mamei la locul de muncă, ei putând fi un ajutor prețios pentru femeile care încă alăptează, dar doresc să își reia viața profesională.‬

Campania Asociației SAMAS cuprinde trei acțiuni principale: lansarea primului studiu din România privind atitudinea, informaţiile și opiniile bărbaţilor despre alăptare, publicarea primei petiții a taţilor din România care doresc să sprijine alăptarea în mod informat și activ și susținerea de curs prenatal despre alăptare oferit cadou gravidelor care se prezintă împreună cu partenerii. Campania se desfășoară și la Școala Mamei SAMAS Târgu-Mureș. Potrivit Adinei Iancu, consultant în terapie și moașă, la seminariile organizate de ea la Școala Mamei au început să participe tot mai mulți tătici interesați să primească consultanță.
„Cu excepția laptelui matern, bărbații le pot oferi nou-născuților tot ce le oferă mamele în timpul alăptării: afecțiune, căldură, îngrijire, protecție. Chiar și în ceea ce privește hrănirea efectivă a bebelușului, ei pot ajuta mama să își reia activitatea profesională atunci când ea decide, fără ca asta să priveze bebelușul de laptele matern. Tăticii pot să își hrănească bebelușul cu lapte matern ajutând mama să colecteze regulat lapte cu ajutorul pompei de sân, chiar dacă aceasta se întoarce la locul de muncă”, a precizat Ana Măiță, vicepreședintele Asociației SAMAS.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Medicina de urgență din Luduș are nevoie de sprijinul comunității locale!

De multe ori forța comunității locale a demonstrat că se pot face lucruri frumoase dacă …

Share
Share