Cursuri din fonduri europene de îngrijitoare bătrâni Social
  • redactia
  • 1 comentarii
  • 214 Vizualizări

Cursuri din fonduri europene de îngrijitoare bătrâni

asociatia caritas

În cadrul unui proiect european derulat de Asociaţia Caritas, 150 de femei din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş participă la cursuri gratuite de îngrijitoare bătrâni la domiciliu şi îngrijitoare copii.

Potrivit unui comunicat al Asociaţiei Caritas, proiectul se intitulează Parteneriat pentru şanse egale pe piaţa muncii’ şi are ca scop promovarea principiului egalităţii de şanse şi de gen în vederea creşterii oportunităţilor de angajare şi dezvoltare profesională.

Din grupul ţintă fac parte 570 de persoane, majoritatea femei, din regiunile de dezvoltare Vest şi Centru, care vor avea posibilitatea de a participa la activităţi de formare profesională, sprijin pentru integrare socio-profesională, iar experienţele dobândite vor fi împărtăşite prin schimburi de bune practici’.

150 de femei se vor califica în meseriile de îngrijitoare bătrâni la domiciliu şi îngrijitoare copii, cursurile fiind organizate pentru zece grupe, a câte 15 persoane, câte 5 grupe la fiecare meserie în județele Mureș, Covasna, Harghita (județe aflate în raza de activitate a Asociației) respectiv beneficiarii vor fi selectați din regiunea de dezvoltare Centru.

În momentul de faţă se desfăşoară cursuri de îngrijitoare bătrâni la Miercurea Ciuc şi Odorheiu Secuiesc, în Harghita şi Măgherani (Mureş) şi cursuri de îngrijitoare copii la Gheorgheni (Harghita) şi Breţcu (Covasna).

Cursurile sunt gratuite, iar participanţii primesc diplome recunoscute în statele membre ale Uniunii Europene şi se speră că, în acest fel, vor avea şanse mai mari pe piaţa forţei de muncă.

Celelalte persoane aparţinând grupului ţintă vor fi selectate şi calificate din alte regiuni de dezvoltare şi vor participa la cursuri de calificare organizate de partenerii Caritas de proiect.

Proiectul are o durată de derulare de 18 luni şi este cofinanţat din Fondul Social European în cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 ‘Investeşte în oameni!’, axa prioritară nr. 6: ‘Promovarea incluziunii sociale’, domeniul major de intervenţie 6.3: ‘Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii’.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE