Expoziţie de Bălţate Simmental la Târgu-Mureş Agricultura
  • admin
  • 0 comentarii
  • 576 Vizualizări

Expoziţie de Bălţate Simmental la Târgu-Mureş

vaciÎn perioada 7-8 august va avea loc la Târgu-Mureş prima ediţie a Congresului Internaţional al Rasei Bălţată tip Simmental, eveniment organizat de Federaţia Crescătorilor de Bovine din România, Asociaţia de Control Oficial a Producţiilor (COP)-ACTJM Târgu-Mureş şi Organizaţia Naţională de Însămânţări Artificiale din România.
Potrivit organizatorilor, programul va fi structurat pe două segmente, Congresul Rasei Bălţată Românească tip Simmental, găzduit vineri, 7 august, de Palatul Prefecturii (ora 17.00) , precedat de workshopul „Actualităţi şi perspective pentru Rasa Bălţată Românească tip Simmental” (ora 10.00), respectiv o expoziţie de taurine la sala Manej a Depozitului de Armăsari în ziua de sâmbătă, 8 august, ora 12.00.

Invitat special din Germania

Oaspetele de onoare al congresului va fi Secretarul General al Asociaţiei Europene de Bălţată dr. Georg Röhrmoser din Germania, precum şi preşedinţii de federaţii alte zece state europene. Nu vor lipsi reprezentanţi din partea ministerului agriculturii, ANSVSA, Colegiul Medicilor Veterinari, şi a altor instituţii strâns legate de activitatea crescătorilor de taurine din România. „Este prima acţiune românească postdecembristă de asemenea amploare, un congres internaţional al Rasei Bălţată tip Simmental, care nu a mai avut loc în România de pe vremea când profesorului Emil Silvaş prezenta efectele miraculoase ale acestei rase la staţiunea de la Sângeorgiu de Mureş. Important este prezenţa oaspeţilor din străinătate, preşedinţii asociaţiilor de crescători din cele zece ţări europene, la care se adaugă şi prezenţa oficialilor din Ministerul Agriculturii”, a declarat Iacob Boca, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Taurine Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE