Home / Invatamant / Începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

Distribuie

Illes Ildiko Peste 1.300 de absolvenţi de liceu mureşeni s-au înscris la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat, a informat inspectorul şcolar general adjunct Illés Ildikó. Aceştia mai au astfel încă o şansă de a da şi a promova examenul.

Promovabilitate peste media pe ţară

Pentru această sesiune, elevii au avut posibilitatea de a se înscrie în perioada 13 – 17 iulie, anterior susţinerii examenelor de corigenţă, acesta este motivul pentru care numărul exact al celor care vor participa la această sesiune nu se poate şti deocamdată, a explicat adjuncta şefului IŞJ Mureş. “Deobicei la această a doua sesiune participă elevi care fie au avut zile mai puţin inspirate la sesiunea de vară, fie au avut diferite restanţe sau corigenţe de susţinut”, a precizat Illés. În opinia acesteia însă, aceşti elevi au avut la dispoziţie un răgaz suplimentar pe care au putut să-l folosească la recuperarea minusurilor. „Indiferent de motive însă, sesiunea din toamnă întotdeauna aduce cu sine o creştere a promovabilităţii Bacalaureatului la nivelul judeţului”, a adăugat inspectorul şcolar. Prima probă a acestei sesiune este programată pentru perioada 17 – 18 august, când vor fi evaluate competenţele lingvistice de comunicare orală în limba română şi limba maternă. A doua probă, cea de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie, va avea loc între 18 şi 19 august, fiind urmată, între 20 şi 21 august, de ultima probă a evaluărilor practice, cea a competenţelor digitale. Prima probă scrisă va fi cea de limbă şi literatură română, în data de 24 august. Rezultatele acestei sesiuni vor fi afişate în data de 31 august, zi în care se pot depune şi eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale sesiunii de toamnă a examenelor vor fi afişate în data de 3 septembrie. Reamintim că procentul celor care au promovat examenele în sesiunea din iunie s-a apropiat de 70%, un procent peste media pe ţară.

 

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Editura Edu din Târgu Mureș, sau o poveste despre inovație în educație

Distribuie Privind rezultatele ultimei licitații de manuale școlare pentru clasele I și a II-a, organizată …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.