Home / Administratie / 12 străzi intră în șantier

12 străzi intră în șantier

Distribuie

????????????????????????????????????

Începând de săptămâna viitoare, străzi din Tîrgu Mureș vor fi în șantier până la sfârșitul anului. Prima șosea pe care vor începe lucrările de înlocuire a rețelelor de apă și canalizare, asfaltare și refacerea trotuarelor este Mihai Viteazul. Fondurile sunt asigurate din bugetul european, finanțare nerambursabilă, și cel local, printr-un împrumut.

Miercurea viitoare vor începe primele lucrări, pe strada Mihai Viteazul, a anunțat primarul Dorin Florea. „Am prins pe un PID 3 care înseamnă toate străzile care de o parte și de alta a Platoului Cornești pot să asigure traficul cât mai fluent între două cartiere. E un fel de-a spune, pentru că traficul tot ăla e, dar pe un drum modernizat circuli mai repede decât pe un drum prost, dar drumuri proaste (n.a. în Tîrgu Mureș, 25 la sută din rețeaua stradală e reprezentată de drumuri de pământ sau doar cu balast, potrivit unei informări remise de către Administrația Domeniului Public), noi nu mai avem în Tîrgu Mureș. (…) Până în 15 septembrie vor fi gata tronsoanele circulate pe durata anului școlar, cum sunt Mihai Viteazul, Ștefan cel Mare, Bolyai sau altele”, a spus acesta.
Târgumureșenii vor fi anunțați prin panouri cât timp va fi închisă strada, mai ales că închiderea unor străzi, cum sunt Mihai Viteazul, Piața Bernády, Mihail Kogălniceanu, George Marinescu, Cutezanței, Ștefan cel Mare, Bulevardul 1 Decembrie 1918, va genera, cu siguranță, disconfort acestora.
Primarul a mai spus că nu va fi afectat spațiul verde și acolo se va intra pe acesta va fi refăcut, iar rădăcinile copacilor vor fi ocolite și astfel protejate.

Proiectul în detaliu

Proiectul ”Creare stradă de legătură între strada Livezeni și Spitalul Județean de Urgență Mureș” presupune realizarea unui culoar de legătură între Spitalul Judeţean Mureş şi strada Livezeni, format dintr-o reţea de străzi urbane (artere principale şi secundare) grupate ca un tot unitar. Sunt vizate astfel străzile Livezeni (tronson str. Sf. Ioan-B-dul 1 Dec.1918), Cutezanței, Lalelor, Gloriei, B-dul 1 Decembriue 1918 (tronson str. Lalelelor-str. Ștefan cel Mare), Ștefan cel Mare, Bolyai Farkas (tronson str. Ștefan cel Mare – str. Mihail Kogălniceanu), Mihail Kogălniceanu, Piața Petőfi Sándor, P-ţa Bernády György, Mihai Viteazul, Gheorghe Marinescu, Parcul Mihai Eminescz.
Executantul lucrării, ce presupune o reabilitare pe o lungime de 7580 de m, este o asociere al cărei lider este firma târgumureșeană Astor Com.
Termenul de execuție al proiectului este 31 decembrie 2015, valoarea totală a proiectului este de: 45.301.817,00 lei din care: asistenţa financiară nerambursabilă: 26.377.010,00 lei, contribuţia proprie a Primăriei Tîrgu Mureș: 18.924.807,00 lei.
Banii necesari pentru cofinanțarea locală sunt asigurați printr-un credit, așa cum apare în rectificarea bugetară aprobată luna trecută, la cele aproape 19 milioane adăugându-se aproape 3 milioane cheltuieli neeligibile.
Ligia VORO


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CL Târgu Mureș. Taxa specială de salubrizare, termen extins

Distribuie Ședința de Consiliul Local Târgu Mureș, din 29 februarie, a început cu două proiecte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.