Donarea halei de la Romur naște supărări Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

Donarea halei de la Romur naște supărări

service_site

 

Primarul Dorin Florea s-a declarat nemulțumit de modul în care a trecut în Consiliul Local Tîrgu Mureș proiectul privind contractul de sponsorizare între municipiu și societatea Romur. Potrivit hotărârii adoptate săptămâna trecută, în ședință, Romur cedează fostul service Peugeot, din strada Livezeni nr. 12, cu condiția ca municipalitatea să suporte cheltuielile de demolare și transport a halei.

Critica edilului șef a început de la intenția municipalității de a dezvolta școlile de arte și meserii. „Anunț cu surle și trâmbițe, votez în Consiliul Local, strategia privind învățământul și implicarea Tîrgu Mureșului pentru a corecta derapajul pe care îl are școala românească spre mediocritate, spre plafonare”, și-a început acesta discursul. Ca apoi să treacă la subiectul principal, și anume proiectul de hotărâre care a trecut săptămâna trecută în ședința ordinară a Consiliului Local Tîrgu Mureș, contractul de sponsorizare, care a fost însă amendat față de varianta pe care târgumureșenii au putut-o studia.
Se votează în Consiliul Local, deci oferită cadou o hală de 3000 de mp și s-au trezit în Consiliul Local după unii delatori sau derbedei de serviciu în slujba cuiva să facă o agitație că cine știe ce afacere e în spate între mine și proprietarul acelei hale, chiar dacă ne leagă o amiciție de vreo 20 de ani. Consiliul Local a votat împotrivă. (…) Îi rog să facă rost de bani -1,6 milioane de lei/euro, cât arată studiul de fezabilitate ca să cumpăr o hală nouă. Au zis că cine știe ce ascunde acest cadou”, a spus Dorin Florea. Atenționat că totuși proiectul a fost votat, primarul a susținut că: „E trecut prost. M-au deranjat discuțiile. Dacă eram în Consiliul Local, ceream suspendarea ședinței pentru o jumătate de oră, întâlnirea grupurilor politice și a discuțiilor corecte, profesionale în care interesul orașului e în prim-plan și nu bârfa străzii (…) Mă deranjează pentru că sunt în criză de timp în depunrea studiului de fezabilitate, pentru că în momentul în care am pus hala, în momentul acela am depus documentația pentru dotarea ei care costă 3-4 milioane de euro”.

????????????????????????????????????
Primarul s-a adresat și celor care contestă proiectul pe rețelele de socializare. „Eu acum o să îi învit pe toți ăștia care sunt mari gălăgioși pe rețele și ascunși în spatele ecranului să vină să facă ei”, a mai spus Dorin Florea.
Supărat pe modul cum a fost tratat în Consiliul Local proiectul privind contractul de sponsorizare între municipiu și societatea ROMUR, primarul Dorin Florea a propus chiar adoptarea unei legi. „O lege cu un singur articol, în România de la Sfântul Petru în jos răspunde toată lumea pentru ce face, pentru ce spune, dar mai ales cum se manifestă. În România trebuie să existe această lege până când înțelegem că fiecare nu poate spune orice vrea. Pentru că spunând orice vrea, nu face altceva decât ca la o populație neatentă și blazată și dispusă la meditație transcendentală, de vreo 30 de ani, poată să nu adopte măsura care trebuie”, a conchis acesta.
Ligia VORO

 

Detalii service

Romur SA avea în proprietate o hală, alcătuită dintr-un un atelier și un service, cu o suprafață utilă de 1866,26 de mp. Potrivit proiectului de hotărâre, municipiul își asumă să demoleze și să transporte hala, consilierii nefiind de acord însă cu suportarea și a cheltuielilor de spargere a fundației.
Potrivit studiului de fezabilitate, aceste cheltuieli se cifrează la 1,6 milioane de lei, din care doar demolarea și transportul halei se ridică la suma de 100 de mii de euro.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE