Home / Administratie / Debite modificate în Bazinul Hidrografic Mureş

Debite modificate în Bazinul Hidrografic Mureş

Distribuie

debiteAdministraţia Bazinală de Apă Mureş monitorizează în permanenţă starea hidrologică de pe râurile: Mureş, Târnava Mare, Târnava Mică, Gurghiu şi Niraj, precum şi de pe afluenţii acestora. La ora actuală, debitele râurilor sunt în scădere pe toate cursurile de apă din bazin.

Ţinând cont de prognozele meteorologice, pentru perioada august-septembrie 2015, specialiştii din cadrul Administraţiei Bazinale de Apă Mureş efectuează măsurători de debite pe toate cursurile de apă monitorizate. “Din măsurătorile zilnice reiese că, debitele cursurilor principale se situează mult sub debitul mediu lunar multianual, acestea variind între 0,20 şi 0,70 din debitele medii multianuale corespunzătoare lunii august. De exemplu, în judeţul Mureş, pe râul Mureş, în localitatea Glodeni, debitul este de 10,0 metri cubi/secundă, faţă de media multianuală de 25,8 metri cubi/secundă, la Ibăneşti, pe râul Gurghiu, debitul este 2,90 metri cubi/secundă, faţă de 5,11 metri cubi/secundă, la Cinta, pe râul Niraj debitul este de 0,79 metri cubi/secundă, faţă de 1,95 metri cubi/secundă, la Sighişoara pe râul Târnava Mare debitul este de 3,01 metri cubi/secundă, faţă de 6,87 metri cubi/secundă, iar la Târnăveni, pe râul Târnava Mică debitul este de 3,02 metri cubi/secundă, faţă de 6,54 metri cubi/secundă”, a declarat Ioan Mihail Blaga, director al Administraţiei Bazinale de Apă Mureş.

La ora actuală, volumul de apă stocat în acumulări şi rezerva din lacurile energetice este de 264 milioane metri cubi de apă şi sunt suficiente pentru a asigura, fără probleme, necesarul de apă pentru următorul interval de timp. În aceste condiţii, până în momentul de faţă nu se impun restricţii pentru utilizarea apei nici pentru agenţii economici, nici pentru populaţie.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

”Rabla local”, succes în Sângeorgiu de Mureș

Distribuie Programul ”Rabla local” a fost finalizat cu succes la Sângeorgiu de Mureș, a anunțat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.