Home / Sanatate / Persoanele nevoiașe, consultate gratuit de medici voluntari din Irlanda și SUA

Persoanele nevoiașe, consultate gratuit de medici voluntari din Irlanda și SUA

consultatii gratuite 2Zeci de persoane cu o situație materială precară, din localitățile Țigmandru și Seleuș, au beneficiat, zilele acestea, de consultații medicale gratuite. Acest demers a fost posibil datorită unor voluntari cu suflet mare din Irlanda și Statele Unite ale Americii, care au venit la Sighișoara pentru a-și oferi benevol sprijinul și pentru a-i ajuta pe cei care nu-și permit luxul de a avea grijă de sănătate. 
„ A ajuns la Fundația Project România Sighișoara un grup de voluntari, medici și asistente din Irlanda și America, pentru a oferi consultații persoanelor nevoiașe. Programul a început de sâmbătă cu consultații la Țigmandru, iar luni și marți voluntarii au oferit consultații persoanelor nevoiașe din Seleuș”, a transmis Ionela Balaș, voluntar în cadrul fundației, care s-a implicat activ în acest demers.

Peste 300 de persoane consultate zilnic
Zilnic, voluntarii străini consultă peste 300 de persoane, copii, adulți și bătrâni, oameni fără prea multe posibilități materiale sau care se deplasează mai greu la cabinetul medicului de familie. În ultimii cinci ani, voluntarii au venit în fiecare an la Sighișoara, în luna august, și timp de 15 zile și-au oferit sprijinul. Voluntarii urmează să mai ajungă în perioada următoare în alte cinci localități. „E vorba de 10 voluntari din Irlanda și 15 din America și cinci tineri translatori din România. De cinci ani de zile, voluntarii vin în România, în luna august, la Laslea mai exact, unde e sediul Fundației Project România Sighișoara, iar timp de 15 zile oferă consultații gratuite. Zilnic, consultă în jur de 300 – 400 de persoane. Cazurile mai grave sunt trimise către medicii specialiști. În continuare, voluntarii vor oferi consultații în localitățile Apold, Șaeș, Mureni, Vânători și Albești”, a mai precizat Ionela Balaș.
Inițiativa Fundației Project România Sighișoara și a voluntarilor a fost lăudată de către mureșeni. „Felicitări, Ionela Balaș! O adevarată doamnă cu suflet mare, în care au loc și persoanele nevoiașe sau cu dizabilități. Îți multumesc că mi-ai dat ocazia să te cunosc”, a fost unul dintre mesajele primite în urma campaniei.

consultatii gratuite 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Noutăți despre reabilitările de pe străzile sighișorene

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a anunțat marți, 24 noiembrie, pe rețeaua de socializare Facebook, …