Home / FC Municipal / Program infernal și teste importante pentru ASA

Program infernal și teste importante pentru ASA

Distribuie

asa_1Delegația echipei de fotbal ASA Târgu-Mureș a aterizat marți seară pe aeroportul Saint Exupery din Lyon, urmând apoi un drum cu autocarul până la Saint Etienne, la Hotel du Golf, locul de cantonament înaintea jocul de joi din UEFA Europa League. Miercuri, de la ora 19.00 (ora locală) a avut loc antrenamentul oficial al echipei, precedat de o conferința de presă. Terenul de joc se prezintă în condiții destul de bune, dar este tare, fiind refăcut și reînsămânțat în urmă cu aproximativ 2 luni, pregătit atât pentru partidele din campionat, cât și pentru turneul final al Campionatului European din 2016. Pentru partida de joi, gazdele se așteaptă ca pe stadionul cu o capacitate de 42 000 locuri să fie prezenți aproximativ 30 000 de spectatori care vor urmări partida retur dintre Saint Etienne și ASA. În România, partida va putea fi urmărită în direct, de la ora 21.00, pe postul TV Sport.ro. Brigada de arbitri va fi din Anglia, compusă din Craig Pawson, la centru, Michael Mullarkey și Michael Salisbury, asistenți.

asa_2Gândul „pe Litoral”
După ce a pierdut partida tur din săptămâna trecută cu 0-3, echipa antrenorului Vasile Miriuță nu mai poate spera la calificare, dar va încerca să dovedească faptul că locul doi ocupat în sezonul trecut și prima poziție în debutul celui actual, precum și prezența în cupele europene nu sunt întâmplătoare și să facă o figură frumoasă, cel puțin să nu se facă de râs. Concentrarea este însă orientată mai degrabă spre campionat. Aflați după patru etape pe prima poziție a clasamentului, mureșenii au reușit să înscrie doar un singur gol în cele trei partide pe teren propriu, în victoria cu Concordia Chiajna din etapa a doua. Au reușit în schimb 5 goluri în singura deplasare, la Astra Giurgiu, iar în următoarele zece zile, după meciul de la Saint Etienne, echipa mureșeană va susține alte trei jocuri de campionat, dintre care două în deplasare. Prima va fi cea cu FC Viitorul, programată duminică, 9 august, ora 16.30, în care un factor important va fi recuperarea jucătorilor. ASA se va întoarce de la Saint Etienne vineri, la București, urmând să facă imediat deplasarea la Constanța, pentru partida de duminică de la Ovidiu, cu FC Viitorul.

Cu Viitorul, mai aproape de casă
Așadar, fără zi de pauză, ASA va pleca direct spre Constanța, unde va întâlni echipa înfiinţată în 2009 de Gheorghe Hagi. Echipa născută la Constanţa, de unde s-a lansat „regele” spre Steaua, apoi în Europa, revine în localitatea de la periferia reședinței de județ, acolo de unde a preluat locul în Liga III, cedat de CS Ovidiu. Aceasta a promovat rapid în Liga a II-a, unde a jucat două sezoane, între 2010 şi 2012. În campionatul 2010-2011 de Liga a II-a, Viitorul a încheiat campionatul pe locul 9, iar la sfârşitul sezonului încheiat în 2012 a promovat în Liga I. În prima ediţie pe prima scenă, Viitorul a terminat pe locul 13, obţinând însă victorii mari în deplasare în faţa campioanei în exerciţiu, 5-2 cu Steaua şi a fostei campioane, 3-2 la Dinamo, rezultate comentate de mulţi, dar care i-au salvat pe constănțeni de la o posibilă retrogradare. O primă întâlnire între Viitorul și ASA, FCM la acea vreme, a avut loc în toamna lui 2011, în “16”-imile Cupei României, la Târgu-Mureş, când niciuna dintre cele două echipe nu era interesată de competiţie. FCM a învins atunci cu 1-0, cu un gol al “veteranului” Robert Ilyes încă în debutul partidei, în faţa unei echipe practic de juniori. După două ediții, cele două s-au întâlnit pentru prima dată în Liga I, în ediția precedentă, când Viitorul a evoluat „în exil”, pe terenul sintetic din Chiajna. Partida din tur s-a încheiat 0-0, după un meci în care ASA a stat în defensivă în prima parte şi a dominat fără folos în repriza a doua. A fost una dintre cele mai slabe partide ale mureşenilor, chiar dacă s-au întors acasă cu un punct. Nu același lucru s-a petrecut în returul de pe Mureș. Aflată pe val, ASA a zdrobit echipa „regelui” cu 6-1, cea mai categorică victorie a noii echipe mureșene din Liga I și s-a luptat pentru titlu până în ultimele minute ale ediției.

Programul etapa a V-a
Vineri, 7 august ora
FC Voluntari – FC Botoşani 18.30
CSMS Iaşi – CFR Cluj 21.00
Sâmbătă, 8 august
CS U Craiova – Concordia Chiajna 18.30
Petrolul Ploieşti – Pandurii Tg-Jiu 21.00
Duminică, 9 august
Viitorul Constanţa – ASA Târgu-Mureş 16.30
ACS Poli Timişoara – Astra Giurgiu 18.30
Steaua Bucureşti – Dinamo Bucureşti 21.00


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.