Home / Invatamant / Medifun sărbătorește 15 ani de existență!

Medifun sărbătorește 15 ani de existență!

Distribuie

medifun 15 ani 1Festivalul Medifun, cel mai așteptat și energic eveniment studențesc al anului, a împlinit, în acest an, 15 de existență. Acesta este unul dintre cele mai importante proiecte marca Liga Studenților din Târgu-Mureș, în care se implică zeci de studenți.

„Începând cu anul 2001, festivalul Medifun se desfăşoară anual, pe perioada verii, cuprinzând 5 zile de experienţă şi distracţie. Fiind unul dintre cele mai importante şi elaborate proiecte organizate de către Liga Studenţilor din Tîrgu-Mureş, aceasta necesită mult timp şi efort pentru ca rezultatul să fie unul satisfăcător. Cele 7 echipe înscrise în acest an au fost reprezentate de: „Piraţii de pe Pokloş”, „PedoBeers”, „Vişine din Ou”, „Insomnia”, „Burn in Hell”, „Beţi întruna” și „Pirații de pe Poklos”. Anul acesta, festivalul a avut loc în perioada 22-26 iulie, în Parcul Municipal din Târgu-Mureş şi a abordat tema „Medifun baby”, care ne-a dus înapoi în timp, pe vremea copilăriei şi a desenelor animate care, copii fiind, ne-au făcut să zâmbim şi să simţim fericirea prin joc. Echipele participante au avut ocazia de a interpreta scenete din cele mai îndrăgite desene animate şi de a se metamorfoza în personajele copilăriei, printre care s-au numărat „The Flinstones”, „Copiii de la 402”, „Smurfs” etc.”, a precizat Corina Maier, secretarul general al Ligii Studenților din Târgu-Mureș.

Cinci zile de neuitat
Anul acesta, timp de cinci zile, Parcul Municipal, Complexul Weekend și Teatrul de Vară au răsunat de muzică, voia buna și distracția fiind ingredientele unui eveniment reușit. „Printre elementele specifice festivalului este şi imnul, reprezentat în acest an de piesa de la ROA, „În grădina de vară”, care s-a auzit nu doar prin difuzoare, ci şi live la primul concert care a avut loc miercuri seara şi care în mod oficial a deschis distracţia. Aceasta a continuat cu DJ Shiver, care a mixat joi seara şi a transmis toată energia de pe scenă în public. Vineri, cei de la Viţa de Vie au încins atmosfera şi au făcut publicul să sară şi să cânte împreună cu ei. Pe parcursul zilei, atmosfera a fost una plăcută şi relaxantă, soarele puternic fiind prezent în mod constant la toate probele care mai de care mai interesante. Primele trei zile au avut loc la Parcul Municipal, apoi au continuat la Complexul Weekend şi la Teatrul de Vară, atât ziua cât şi noaptea. Fiind numeroase, nu pot fi toate menţionate însă printre cele mai interesante s-au numărat Escape Room, Bubble Football, volei cu baloane cu apă, omida, probele de apă, traseele, respectiv lista neagrăcare a necesitat o imaginaţie bogată pentru a fi realizată. Nu doar participanţii au fost supuşi probelor, ci şi organizatorii care au primit în ultima zi lista gri, nelăsându-se deloc mai prejos listei menţionate anterior”, a transmis Corina Maier.

Premii pentru participanți
Cum fiecare concurs de lasă cu un câștigător, la ediția aniversară, echipa câștigătoare a fost reprezentată de PedoBeers, urmată de echipa „Insomnia” şi „Piraţii de pe Pokloş”. Toţi participanţii au primit un certificat de „renaştere” pentru efortul depus. „Echipele au încercat să acumuleze cât mai multe puncte la fiecare probă, fiind competitivi dar şi fair play în acelaşi timp, neuitând că în fond distracţia e cea care contează. Chiar dacă una este câştigătoare, au existat momente în care o anumită echipă s-a aflat în impas sau fără destui oameni şi astfel a fost ajutată de cealaltă echipă la realizarea probei, ceea ce este de apreciat. Fiind totuşi o competiţie, a trebuit să existe o echipă câştigătoare şi aceasta a fost reprezentată de PedoBeers, urmată apoi de echipa „Insomnia” şi „Piraţii de pe Pokloş”. Toţi participanţii din acest an au primit la sfârşitul celor 5 zile un certificat de „renaştere” pentru tot efortul depus”, a arătat Corina Maier.

Ce înseamnă Medifun
Medifun reprezintă oportunitatea de a-ți petrece timpul alături de alți oameni energici și plini de viață, care se pot transforma în prieteni, dar și de a experimenta lucruri noi. „Medifun înseamnă mai mult decât un simplu festival, mai mult decât adunarea unor oameni care se distrează. Oamenii care organizează un astfel de eveniment depun un efort neştiut şi nesimţit doar de ei, însă îşi fac timp să se şi distreze şi să simtă acel „spirit Medifun” împreună cu participanţii. Astfel, se creează un „tot” unitar, un grup de oameni care experimentează împreună, se distrează împreună şi îşi fac amintiri şi chiar prieteni pentru o lungă perioadă de timp. Te simţi liber, zâmbeşti şi te bucuri de prezenţa prietenilor şi ai convingerea că eşti acolo unde vrei să fii; închizi ochii, simţi muzica şi trăieşti momentul. Din această cauză, va fi mereu aşteptat de toţi cei care vor să simtă ce înseamnă Medifun, iar festivalul cu siguranţă mereu îi va aştepta pe ei”, a mai precizat secretarul general al Ligii Studenților din Târgu-Mureș.

Foto: Facebook Medifun


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.