Home / Cultură / Terapeuții și artiștii și-au dat întâlnire la Castelul de la Lăpușna

Terapeuții și artiștii și-au dat întâlnire la Castelul de la Lăpușna

Distribuie

sorina bloj-1Peste 120 de artiști și terapeuți din țară și-au dat întâlnire, în acest sfârșit de săptămână, la Castelul vânătoresc de la Lăpușna, la „Baladele verii”, un eveniment organizat de Primăria municipiului Reghin, Biblioteca municipală „Petru Maior” din Reghin, Asociația Culturală „Casa dinainte” și Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, menit să îmbine momente culturale și artistice cu aspecte legate de evoluția spirituală și terapii alternative. 

Anul acesta, evenimentul se află la ediția cu numărul 15, iar de trei ani, acesta se organizează la Castelul de la Lăpușna, un loc desprins parcă din povești. „Peste 120 de persoane participă la un proiect complex cultural, artistic și de divertisment început încă din 2004 sub numele de „Muntele vrăjit”. Apoi s-a transformat în „Muntele sfințit”, iar de trei ani încoace se numește „Baladele verii”. Evenimentul este găzduit la Castelul de vânătoare de la Lăpușna grație doamnei Claudia Pescar și partenerilor noștri SC Grand SA. Organizatorii principali sunt Primăria municipiului Reghin, Biblioteca municipală „Petru Maior”, pe care eu o reprezint în calitate de director, Asociația Culturală „Casa dinainte”, a cărei președinte sunt, Direcția Județeană pentru Cultură Mureș, prin domnul Nicolae Băciuț. În cadrul acestui proiect, mâine ( n.r. – 8 august) avem o festivitate de premiere la un concurs național de poezie religioasă organizat de Direcția Județeană de Cultură și vor fi premiați 15 poeți. Parteneri și prieteni apropiați ne sunt Primăria și Biblioteca din Ibănești. Pentru că nu am putut să ne cazăm toți aici, jumătate dintre noi suntem cazați la tabăra pentru copii, iar acest lucru nu este întâmplător, pentru acest proiect cuprinde și Biblioteca de vacanță, ceea ce înseamnă că 15 elevi din Reghin și Ibănești participă la Biblioteca de vacanță, lectură publică, apoi culeg plante și obiecte pe care natura ni le oferă cu atâta generozitate. Copiii încearcă să le găsească întrebuințări diferite”, a declarat Sorina Bloj, directorul Bibliotecii „Petru Maior” din Reghin.

castel1

Beneficiile argilei albastre de Râciu, ale uleiurilor esențiale, sfaturi utile pentru o vedere mai bună, aspecte interesante despre telepatie și cum ne influențează lumina, dar și momente artistice, proză și poezie. Acestea au fost doar o parte din prezentările care au avut loc în cadrul proiectului. „Sunt și foarte mulți terapeuți, pentru că Biblioteca din Reghin a strâns în jurul ei un grup de prieteni deschiși spre această zonă de evoluție spirituală, pentru că toată viața noastră suntem niște căutători ai adevărului. Fiecare vede adevărul prin ochii lui, dar ținta noastră este aceeași – evoluția spirituală. Cătălin Cioba, rapsod popular, își prezintă aici a șasea carte de poezie comică și sunt trei soliste de muzică populară promovate de dumnealui, tinere eleve care participă la tabăra noastră și în fiecare seară susțin momente artistice. Este prezent și domnul Schuller Peter, profesor din Reghin, susținător al culturii, care mă însotește de câțiva ani în organizarea acestui eveniment itinerant. Suntem pentru a treia oară la Castelul de la Lăpușna”, a arătat Sorina Bloj.

claudia pescar2

Evenimentul, de trei ani consecutiv la Castel
Proprietarul Castelului de la Lăpușna și managerul general al Hotelului Grand din Târgu-Mureș, Claudia Pescar, a transmis că este încântată să aibă în preajmă oameni interesați și preocupați de terapiile alternative, iar despre prelegeri a spus că au fost utile și interesante. „Este vorba despre două manifestări, iar sufletul acestor evenimente este Sorina Bloj, o persoană cu un suflet deosebit, care de mică avea înclinații spre sectorul acesta al culturii. Este o suită de manifestări axate pe terapii alternative. Am asistat la niște prelegeri despre întreținerea acuității vizuale până la vârste înaintate. Am ascultat o altă prelegere foarte interesantă despre argila de la Râciu, care este o valoare a zonei prea puțin cunoscută și exploatată de către noi față de virtuțile pe care le are. Pentru mine, este o mare încântare să am în preajmă oameni cu asemenea preocupări, să am oameni interesați de aspectele acestea de terapii alternative, care sunt un mare trend la nivel mondial”, a transmis Claudia Pescar.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

DOCUMENT. Conducerea Primăriei Târgu Mureș recunoaște că a comis ”o eroare” în cazul Cinematografului ”Arta”

Distribuie Consilierii locali ai municipiului Târgu Mureș vor decide joi, 28 martie, cu prilejul unei …

2 comentarii

  1. ioan bandila marceanu

    Un gand bun din toata inima pentru voi toti, Doamne ajuta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.