Home / Cultură / Michael Schmidt, despre „Săptămâna Haferland”: „Ne-am unit forțele pentru a scoate în evidență frumusețea și bogăția zonei”

Michael Schmidt, despre „Săptămâna Haferland”: „Ne-am unit forțele pentru a scoate în evidență frumusețea și bogăția zonei”

schPreședintele Automobile Bavaria, al Fundației „Michael Schmidt” și organizatorul „Săptămânii Haferland”, Michael Schmidt, a transmis, sâmbătă, 8 august, la Criț, cu ocazia Festivalului „Săptămâna Haferland”, că ideea de a organiza acest eveniment a venit în urma unei discuții pe care a avut-o cu cântărețul Peter Maffay. Cei doi au vrut să scoată în evidență frumusețea și bogăția Țării Ovăzului și tradiția sașilor care au trăit și încă trăiesc aici.

„Este a treia oară când organizăm această săptămână culturală din Țara Ovăzului. Cum s-a născut această idee? Stăteam cu Peter Maffay la el acasă, într-o zi de vară, și mi-a spus: „Michael, anul viitor, în august, te invit la Roadeș fiindcă fac porțile deschise de la proiectul meu Tabaluga în Roadeș”. În secunda aceea, mi-a venit ideea de a ne uni forțele și a face ceva împreună pentru toată regiunea aceasta minunată. Așa n-a născut „Săptămâna Haferland”. Am aflat, prin povestiri, că această zonă se numea Țara Ovăzului, pentru că țăranii de aici cultivau ovăz”, a transmis Michael Schmidt.

????????????????????????????????????

Țelul festivalului: promovarea bogăției culturale
Peste 1.500 de sași, turiști și invitați s-au aflat sâmbătă în localitatea Criț, din județul Brașov, la sărbătoarea sașilor, „Săptămâna Haferland” – unul dintre cele mai mari festivaluri săsești din Transilvania. Din program n-au lipsit momentele artistice transilvănene, deschiderea festivă a expoziției „Istoria ne învață” în cadrul manifestărilor prilejuite de „Anul Educației”, proiecțiile de filme, mâncărurile tradiționale, activitățile pentru copii, tombolele cu premii și Balul Tradițional Săsesc. Inițiatorii evenimentului, Fundația „Michael Schmidt”, împreună cu Fundația Tabaluga, susținute de Fundația ADEPT și „Mihai Emiescu Trust”, și-au propus să sprijine activ conservarea și restaurarea moștenirii culturale a sașilor, inclusiv promovarea turistică a zonei.

Citeste si:  Un an de la inaugurarea Muzeului UMFST

Peter Maffay, prin Fundația Tabaluga, și-a dorit ca manifestarea să reprezinte și un prilej de întâlnire a sașilor, iar evenimentul să devină o frumoasă tradiție a regiunii dintre Rupea și Sighișoara, menit să scoată în evidență patrimoniul cultural, frumusețea și bogăția zonei. „Noi, Fundația Tabaluga, cu sediul în Roadeș, ne bucurăm să fim o parte din acest eveniment. „Săptămâna Haferland” are loc pentru a treia oară și a devenit deja tradiție. Tot mai mulți oameni iau în considerare acest eveniment, care a devenit și loc de întâlnire. Se întâlnesc aici oameni care au rădăcini în această regiune. Acesta a fost de la început țelul inițiatorilor, de a promova frumusețea și bogăția culturală. Ne dorim ca sinergiile care rezultă din înțelegerea și încrederea dintre noi să ne dea puterea de a schimba condiția în această regiune în favoarea oamenilor”, a transmis Peter Maffay.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Atelier de corespondență la Muzeul Județean Mureș

Secția de Etnografie și Artă Populară a Muzeului Județean Mureș va fi gazda unui atelier …