Home / Cultură / Pelerinii, așteptați să ia parte la hramul bisericuței de lemn din Lăpușna

Pelerinii, așteptați să ia parte la hramul bisericuței de lemn din Lăpușna

Distribuie

hraaamBisericuța de lemn din Lăpușna, unul dintre obiectivele turistice ale județului Mureș, va prăznui duminică, 16 august, hramul, credincioșii fiind astfel așteptați să-i comemoreze pe Sfinții Martiri Brâncoveni.
„Mănăstirea Lăpușna are hramul al doilea, după biserica de lemn, care are hramul „Sfântului Nicolae”, însemnând al paraclisului de iarnă, deci Sfinții Martiri Brâncoveni. Aceștia sunt prăznuiți în data de 16 august, în fiecare an, a doua zi după Adormirea Maicii Domnului. Este un hram la care sunt invitați
Arhiepiscopul Ortodox al Alba Iuliei, Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, preoți din zonă, apropiați ai mănăstirii, care vin să prăznuiască pe Sfinții Martiri Brâncoveni. Întotdeauna, hramul unei mănăstiri este un prilej de bucurie, de sărbătorire, de unire a creștinilor pentru a cinsti un anumit sfânt, care este ocrotitorul bisericii”, a transmis părintele stareț Arsenie Boariu.

Bisericuța, amplasată în mijlocul naturii
Bisericuța se află la capătul Văii Gurghiului într-un peisaj feeric, unde domnește liniștea, iar brazii care o înconjoară îți creează senzația că te afli parcă în altă lume. Vara, când vremea e prielnică și accesul se face mai ușor, aproximativ 25 de credincioși iau parte la Sfânta Liturghie. Iarna, în schimb, numărul acestora scade, însă nu cu mult. „Pentru că Mănăstirea Lăpușna este oarecum într-un loc mai izolat, la capătul Văii Gurghiului, iar accesul nu este foarte bun și la îndemâna credincioșilor, pelerinii care vin aici nu sunt foarte mulți. În perioada de iarnă, numărul mediu al credincioșilor care participă la Sfânta Liturghie este în jur de 15, iar în timpul verii media crește undeva la 20 – 25 de credincioși. Mănăstirea nu poate fi vizitată foarte ușor și de aceea pelerinii sunt mai puțini. În ceea ce privește hramul mănăstirii din 16 august, ne așteptăm la mai mulți pelerini, pentru că hramul din acest an cade în ziua de duminică, iar astfel e mai ușor pentru credincioși să-și propună să vină la mănăstire”, a mai spus părintele stareț Arsenie Boariu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevul Leonard Buta, în concert la Palatul Culturii

Distribuie Sala Mare a Palatului Culturii a găzduit joi, 21 martie, de la ora 19.00, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.