Share

Home / Invatamant / Referendum la UMF Târgu-Mureş

Referendum la UMF Târgu-Mureş

111Conducerea Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu-Mureş organizează miercuri, 2 septembrie, un referendum pentru alegerea modalităţii de desemnare a rectorului, activitate care are loc în conformitate cu prevederile articolului 209 din Legea nr. 1/2011.

Trei secţii de votare

Potrivit președintelui Biroului Electoral al UMF Târgu-Mureş, conf. dr. Mariana Tilinca, referendumul este organizat în temeiul prevederilor Ordinului Ministerului Educației și Cercetării Științifice nr. 3751/2015 și al Metodologiei de organizare a referendumului la nivelul Universității  de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș – Cod regulament : UMFTGM-REG-33-Ediția 03, document publicat pe site-ul instituției, www.umftgm.ro. “În situația în care la referendumul organizat în data de 2 septembrie 2015 nu vor participa cel puțin jumătate plus unu din numărul total al alegătorilor, va exista un al doilea scrutin în data de 4 septembrie 2015”, a precizat conf. dr. Mariana Tilinca.

În baza hotărârii Senatului universității, vor exista la nivelul universității un număr de trei secții de votare, câte una pentru fiecare dintre cele trei facultăți, Medicină, Medicină Dentară și Farmacie. “Locația secțiilor de votare, respectiv locul în care se va desfășura referendumul, este Sala Senatului și Sala Prorectoratului, cea de lângă Sala Senatului. În cadrul referendumului, procesul de vot se va desfășura între orele 8.00 – 20.00. Votul se va putea exprima numai în baza unui act de identitate, atât în cazul cadrelor didactice, cât și al reprezentanților studenților”, a menţionat președintele Biroului Electoral al UMF Târgu-Mureş.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

În România sau dincolo de graniţe? Tinerii ne răspund. Alessandra Iușan: “Noi suntem schimbarea”

Cotidianul Zi de Zi vă prezintă o serie de interviuri care prezintă percepţiile tinerilor mureşeni …

Share
Share