George Botezan, primul punct ATP cucerit de un mureșean Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 494 Vizualizări

George Botezan, primul punct ATP cucerit de un mureșean

tenis-botezan-660x490Tânărul jucător de tenis de câmp George Botezan a obținut primul punct pentru tenisul profesonist mureșean. Jucătorul care în 5 februarie a împlinit 18 ani a renunțat la participarea în ultimul an de juniorat și a obținut marți calificarea pe tabloul principal la Trofeul Municipuilui Iași, competiție din categoria ITF Futures care se dispută în această săptămână și este dotat cu premii în valoare totală de 15000 $. George a obținut acest prim punct după ce a trecut de trei tururi preliminare.
În primul tur al calificărilor din turneul de la Iași s-a impus cu un categoric 6-0, 6-2 în fața lui Cristian Protopopescu, apoi l-a învins cu 7-6, 2-6, 6-4 pe Maxim Bulat, din Republica Moldova, după care l-a eliminat în două seturi pe Sorin Roșca, scor 6-3, 6-2.
În primul tur al tabloului principal, mureșeanul îl întâlnește miercuri înainte de masă pe Vasile Antonescu, favorit 8 al turneului. Acesta se află în top 500 și are o victorie recentă la Adrian Ungur, un nume deja consacrat în tenisul românesc.

Tânărul tenisman legitimat la Clubul Sportiv Universitar din Târgu-Mureş a avut o evoluție ascendentă în ultimii ani de juniorat, în care, în ciuda lipsei sprijinului financiar a reușit să participe în special la turnee disputate în afara țării, turnee care îi aduceau automat mai multe puncte în clasamentul juniorilor, fiind de categorii superioare decât cele disputate în România. Trecut la seniori, acest prim punct îi aduce automat un loc în clasamentul ATP, aproximativ 1700, deocamdată.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE