Home / Social / Părinte bun, au ba?!

Părinte bun, au ba?!

Distribuie

04-father_like_son

Polițiștii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au ajuns în ultima zi a Campaniei „10 pentru siguranţă!”, cea care le încununează şi sintetizează pe celelalte. Sub sloganul ”Cum să fiu un părinte bun?”, organizatorii scot în evidență misiunea grea de a crește un copil sănătos și fericit, mai grea decât orice altă provocare a vieții. Între tendința de a copia modelul parental al propriei mamei și dorința de a nu face aceleași lucruri pe care le-am considerat greșite în copilărie, rămâne curiozitatea firească de a afla ce înseamnă, în definitiv, să fii un bun părinte.  ”Deseori părinţii se declară depăşiţi în diverse situaţii cu copiii, dacă sunt prea severi nu e bine, prea îngăduitori nici aşa. Vremurile s-au schimbat, copiii odată cu ele, iar vechile metode de educație nu se mai prea potrivesc” după cum afirmă Gabriela Pîncă, coordonator Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Mureșenii care doresc să se corecteze pentru a deveni părinţi mai buni şi simt nevoia de sprijin, pot apela la serviciile gratuite oferite de  Centrul de consiliere pentru părinți din cadrul Organizației Salvați Copiii Mureș, sunând la 0265250121, mobil 0754973512, fax 0265250128 sau pe e-mail mures@salvaticopiii.ro
Aici se oferă suport şi asistenţă părinţilor preocupaţi de educaţia copiilor lor. Misiunea lor este de a sprijini părinţii să dezvolte un mediu de viaţă sănătos, echilibrat, care să asigure confortul emoţional al copiiilor şi al familiei. Echipele multidisciplinare sunt formate din psihologi, psihopedagogi, psihiatri, asistenţi sociali şi asistenţi medicali cu specializare în psihologia copilului şi adolescentului şi în promovarea sănătăţii mentale, emoţionale şi sociale. Ele îşi propun să vină în sprijinul părinţilor, oferind soluţii în funcţie de nevoile familiei şi ajută la reducerea frecvenței comportamentelor dificile ale copiilor şi înlocuirea cu altele dezirabile.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.