Home / FC Municipal / Steaua – ASA, duelul „roș-albastrelor”, finalistele în criză

Steaua – ASA, duelul „roș-albastrelor”, finalistele în criză

Distribuie

2În etapa a VII-a a Ligii I de fotbal, Arena Națională din București va găzdui sâmbătă, 15 august, de la orele 21.00, întâlnirea dintre campioana și vicecampioana ultimei ediții, partida Steaua-ASA Târgu-Mureș.
Seria meciurilor considerate „derby” pentru campioana Steaua (FCSB) continuă. După duelul cu Dinamo, mereu în centrul atenției și cel cu Astra Giurgiu, câștigătoarea Supercupei în vara trecută, bucureștenii întâlnesc sâmbătă formația care i-a smuls același trofeu în această vară. Mai mult, cele două și-au disputat titlul de campioană până în ultimele minute ale ediției precedente. ASA a fost singura echipă care a obținut toate cele 6 puncte în confruntările cu cea care avea să câștige al 26-lea titlu. A fost de două ori 1-0 în campionat, scor repetat și în Supercupă.

Serie de patru victorii cu 1-0 pentru mureșeni
Cu această „triplă” fără gol primit, ASA a echilibrat disputa cu bucureștenii. Bilanțul general le este acum favorabil, cu patru victorii consecutive, toate cu 1-0 și trei înfrângeri, golaveraj 4-4. Cele trei victorii ale Stelei s-au înregistrat în primele două ediţii disputate de mureșeni în Liga I, între 2010 şi 2012. A fost 1-0 pentru Steaua în primul an în ambele întâlniri și 2-0 la Bucureşti în turul ediţiei următoare, după care a venit prima victorie a echipei ardelene, care părăsea însă Liga I la finalul campionatului.
În turul ediției precedente, la Târgu-Mureș, Mircea Axente a valorificat o degajare lungă a lui Stăncioiu și l-a învins pe Arlauskis, iar în retur, în etapa cu numărul 29, mureșenii au punctat prin Zicu pe Arena Națională. Finalul a fost însă unul mai puțin reușit și ASA a cedat trei din ultimele patru partide disputate și titlul în ultima etapă. A venit însă revanșa din Supercupă, când, pe teren neutru de această dată, Axente a „recidivat”, înscriind din pasa fostului stelist, Pawel Golanski. La finalul partidei, acesta din urmă s-a felicitat cu celălalt coechipier care a evoluat în tricoul campionilor, Pablo Brandan.

Start dezamăgitor pentru „finaliste”
Startul în noua ediție nu a fost unul dintre cele mai reușite pentru niciuna din echipe, în special pe teren propriu. Bucureștenii se află la al patrulea meci pe Arena Națională, unde nu au reușit decât tot atâtea rezultate de egalitate, cu un singur gol înscris și au pierdut în ultima deplasare la Giurgiu. La rândul lor, pe teren propriu, mureșenii au înscris doar o dată pe teren propriu, 1-0 cu Concordia Chiajna și au încheiat de trei ori 0-0 partidele cu Dinamo, Craiova și Timișoara. Deși toate partidele le-au dominat și au avut numeroase ocazii de gol, au prins doar portari adverși în zi bună.
În cele două deplasări avute, ASA a evoluat încântător la Giurgiu, unde au învins cu 5-1, dar dezamăgitor la Ovidiu, cedând cu 0-1 cu FC Viitorul, după un joc în care nu au trimis niciun șut pe poarta adversă.
Este de așteptat un joc plin de tensiuni și orgolii, cu doi antrenori cărora postul poate depinde mult de următoarele întâlniri și jucători refuzați de Steaua, aflați acum la ASA, cu echipe care nu au înscris în ultimele etape.

Programul etapei a VII-a
Vineri, 14 august                                            ora
Petrolul Ploieşti – FC Botoşani                  21.00
Sâmbătă, 15 august
ACS Poli Timişoara – CS U Craiova          18.30
Steaua Bucureşti – ASA Tg. Mureş           21.00
Duminică, 16 august
Pandurii Tg-Jiu – CFR Cluj                        18.30
CSMS Iaşi – Dinamo Bucureşti                 21.00
Luni, 17 august
Viitorul Constanţa – Concordia Chiajna 18.30
FC Voluntari – Astra Giurgiu                     21.00


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

CSU Târgu Mureș: Rezultate bune la ciclism

Distribuie În ziua a treia a competiției de ciclism Serbia Epic Series, sportivul Patrick Pescaru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.