”Doar” un punct de la Steaua FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 84 Vizualizări

”Doar” un punct de la Steaua

steaua-asaÎn etapa a VII-a a Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a încheiat sâmbătă seara la egalitate, scor 1-1 partida de pe Arena Națională cu FCSB (Steaua) București. Adi Popa a deschis scorul pentru campioni în minutul 31, iar Filip Jazvic a egalat în minutul 54 pentru ASA. Partida a avut două reprize diametral opuse. În prima Steaua a dominat jocul, dar cu puține ocazii la poarta lui Stăncioiu, iar partea a doua a revenit mureșenilor, care doar datorită faptului că s-au mulțumit cu rezultatul de egalitate nu au obținut o a cincea victorie consecutivă, care le era dealtfel la îndemână. O primă ocazie a gazdelor s-a înregistrat în minutul 17, când Papp nu a reușit să trimită cu capul din apropierea porții. Fără ocazii clare, culmea, scorul a fost deschis de Adi Popa, după ce în urmă cu nici două minute Jazvic a trimis puțin lângă bara porții lui Cojocaru, șutul fiind însă deviat. Cum deseori se întâmplă în fotbal, ocaziile se răzbună și golul a venit la poarta lui Stăncioiu. Acesta a ieșit neinspirat din poartă la pasa lui Tade spre Adi Popa a șutat la colțul scurt și l-a surprins pe acesta. Până la pauză Steaua domină, dar nu mai reușește nimic notabil și campionii intră la vestiare cu avantaj minim.

Oaspeții, ca la ei acasă

De la vestiare a ieșit o echipă mureșeană total schimbată din punct de vedere al abordării. A fost o repriză secundă în care Steaua a fost realmente masată în propria jumătate. ASA a egalat relativ repede, cu un șut al lui Jazvic, de departe cel mai periculos jucător al mureșenilor, care a trimis din aproape același loc de unde Steaua deschidea scorul, printre picioarele lui Cojocaru. Bucureștenii sunt realmente descumpăniți și nu găsesc soluții de a se apropia la poarta lui Stăncioiu. Mai mult, pe parcurs ce minutele se scurgeau, ASA părea mulțumită cu rezultatul de egalitate și s-a mulţumit cu posesia și dominarea teritorială. Rarele tentative la poarta mureșenilor au fost ușor anihilate de apărători, iar Stăncioiu n-a mai lăsat vreo șansă campioanei, atunci când a fost nevoie de intervențiile sale. Spre final, Steaua a încercat să forțeze victoria, dar a avut practic o singură situație reală la una din ultimele faze ale partidei, când Adi Popa a trimis din lovitură liberă o minge care a fost reținută în apropierea barei de portarul ASA. Mureşenii au avut la rândul său ocazia de a da lovitura, dar centrarea de pe stânga trimisă de Jurado a fost reluată slab din vole de noul intrat, Dedov. Partida se încheie la egalitate, fiind prima remiză dintre cele două, după opt partide oficiale în ultimii cinci ani. Este un punct important pentru moralul mureșenilor, care înscriu primul gol după trei etape în care nu au punctat și alte două puncte cedate pe teren propriu de Steaua, aflată realmente pe un ”butoi de pulbere”.

Au evoluat formațiile:

Steaua: Cojocaru – Papp, Varela, Toşca, Guilherme – Muniru (’66 Filip), Breeveld – Popa, Hamroun (’66 Iancu), Chipciu (’80 Tudorie)– Tade

ASA: Stăncioiu – Velayos, Bejan, Gonzalez, Balic – Mureşan, Gorobsov – Hanca (’80 Brandan), Pedro (’73 Dedov), Jazvic – Axente (’46 Jurado)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE