Home / Iernut / Voleibaliştii din Sărmaşu câştigă la Zilele Iernutului

Voleibaliştii din Sărmaşu câştigă la Zilele Iernutului

Distribuie

volei iernutCea de-a doua ediţie a Cupei Oraşului Iernut la volei mixt, organizată cu ocazia Zilelor Oraşului Iernut a revenit echipei oraşului Sărmaşu. Cele şase partide între cele patru competitoare înscrise la start au fost foarte echilibrate, cu multe faze spectaculoase. Majoritatea componenţilor au fost jucători legitimaţi, la diverse nivele, lucru care a putut fi observat în calitatea jocurilor. Meciurile au fost disputate în sistem turneu, fiecare cu fiecare, după regulile jocurilor oficiale, dar cu victorii la două seturi din trei. Acestea au debutat cu întâlnirea dintre echipa din municipiul Reghin şi cea din Sărmaşu. A doua a învins cu 26-24, 25-22, demonstrând din start echilibrul dintre competitoare. Sărmăşenii, chiar cu unele emoţii, au câştigat toate cele trei partide, tot cu prelungiri în primul set al meciului cu gazdele dn Iernut, 27-25, după care l-au câştigat pe al doilea cu 25-22. A patra echipă înscrisă în competiţie a fost cea a „vedetelor”, care a fost dealtfel o combinată alcătuită din jucătorii care nu au „prins lotul” în cele trei rerezentante ale oraşelor mureşene care se întâlnesc cu ocazia sărbătorilor fiecărei localităţi. Singurul meci care a necesitat set decisiv a fost cel care a decis locurile 2 şi 3, între gazde şi echipa din Reghin. Aceasta a învins într-n set trei în care s-au înregistrat numeroase răsturnări de scor.

Este păcat că nu vin şi tinerii”

Competiţia este reyervată echipelor mixte, denumite „old…”, dar nu există restricţii, doar dorinţa de a practica voleiul, indiferent de vârstă, sex, sau alte criterii. „Regula nostră de bază este aceea că nu avem reguli, doar cele ale voleiului, pe teren. Organizăm această competiţie din plăcere, pentru amatorii acestui frumos sport, foşti practicanţi, sau amatori”, ne dezvăluie Angela Bircea, organizatoare şi căpitan al echipei gazdă.

Un ochi mai mult sau mai puţin avizat putea observa în echipa Reghinului un component pe care se observa cu uşurinţă „stofa” de fost jucător. La acesta se putea observa un lucru mai puţin obişnuit: numărul de pe tricou era 0,1. „M-am gândit când m-au întrebat colegii ce număr vreau pe tricou, că nimeni n-a purtat numărul 0 (zero). În glumă, bineînţeles, dar aceştia au amplificat-o şi mi-au pus ceea ce se vede. Aşa măcar nu sunt zero. Noi facem volei din plăcere şi avem o echipă cu un lot de vreo 15 jucători, cu care ne întâlnim cel puţin o dată pe săptămână. Facem asta din dragoste pentru volei, dar este păcat că nu vin şi tinerii”, ne spune Marius Moldovan, care juca în urmă peste 20 de ani la divizionara A, ASA Târgu-Mureş.

Învingătorii iau totul”

Deşi în echipa oraşului Sărmaşu, care se pregăteşte la rândul ei pentru organizarea competiţiei similare de peste două săptămâni nu există „vedete”, aceasta s-a dovedit cea mai omogenă, astfel încât victoria nu poate să surprindă decât pe cei care nu i-au urmărit pe teren. „Noi am strâns o echipă alcătuită din iubitori de volei, de la 17 la peste 60 de ani, nu avem niciun fel de restricţii, doar din dragostea pentru sport. Avem mai multe evenimente cu diverse ocazii, de la zilele oraşelor, la ziua femeii. Nu avem foşti jucători, decât cel mult la nivel judeţean, când acestea erau organizate mai bine decât în zilele noastre. Ne întâlnim o dată pe săptămână să ne mişcăm împreună, să ne bucurăm de acest frumos sport”, ne spune căpitanul echipei învingătoare, Mariu Baciu. La finalul competiţiei a urmat deceranrea dinstincţiilor şi, evident, poza de grup şi masa luată împreună, de unde nu a lipsit edilul oraşului învingător, Ioan Mocean, sosit de la Oarba de Mureş să-şi felicite echipa.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Iris Bara, locul I la cel mai mare concurs internațional de schi pentru copii

Distribuie În weekend-ul tocmai încheiat (23-24 martie) s-a desfășurat concursul internațional de schi Kidstrophy în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.