Drum judeţean important, preluat de CNADNR Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 292 Vizualizări

Drum judeţean important, preluat de CNADNR

drumConsilierii judeţeni au aprobat joi, 13 august, cu ocazia unei şedinţe ordinare, transmiterea sectorului de drum judeţean DJ 151D Ungheni (DN 15) – Acăţari (DN 13) din domeniul public al județului Mureș și din administrarea Consiliului Județean Mureș în domeniul public al statului și în administrarea Ministerului Transporturilor, precum și încadrarea acestuia în categoria funcțională a drumurilor de interes național, în vederea realizării de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) a activităților de interes național în domeniul administrării drumurilor naționale.

Sector de 15,5 kilometri

Demersurile pentru transferul respectivului sector de drum, care are o lungime de 15,5 kilometri, au demarat în urmă cu un an, CNADNR solicitând Consiliului Judeţean Mureş completarea unei anexe privind datele de identificare ale sectorului de drum judeţean precum şi transmiterea extraselor de carte funciară necesare a fi anexate la documentaţie. Astfel, Consiliul Județean Mureș a întreprins demersurile legale în vederea înscrierii în Cartea Funciară a dreptului de proprietate al Județului Mureș asupra sectorului de drum județean DJ 151D Ungheni (DN15) – Acățari (DN13), km 0+000-15+513. „Este o intenţie mai veche, încă de anul trecut am redactat acelaşi proiect şi este de fapt o dorinţă a judeţului Mureş de 25 de ani, pentru a trece acest sector de drum din Acăţari la Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi din România, pentru că de fapt şi acum acel drum judeţean joacă rol de drum naţional”, a declarat Ciprian Dobre, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Drum judeţean cu trafic de drum naţional

De asemenea, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş a explicat care este motivul pentru care autoritatea judeţeană a solicitat preluarea respectivului drum de către CNADNR. „Acolo se „descarcă” întreg E 60 şi defluieşte întreg traficul greu pe E 60 în partea cealaltă a municipiului Târgu-Mureş, respectiv la Acăţari, spre Sighişoara. În mod normal, este o centură ocolitoare dacă se poate spune aşa, în partea de vest a municipiului Târgu-Mureş şi practic Consiliul Judeţean Mureş nu poate investi în infrastructura acelui drum mai mult decât normativele aprobate pentru un drum judeţean. Or, pe acel drum judeţean circulă camioane care n-ar avea voie în mod normal să circule pe un drum judeţean şi tot traficul este unul de drum naţional”, a menţionat Ciprian Dobre.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE