Începe numărătoarea inversă. Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 septembrie Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 93 Vizualizări

Începe numărătoarea inversă. Cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 septembrie

cardul de sanatateServiciile medicale în sistemul public de sănătate vor fi acordate asiguraților cu vârsta de peste 18 ani în baza cardului național de sănătate începând cu 1 septembrie, precizează reprezentanții Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

La nivelul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Mureș, prin intermediul personalului propriu, continuă procedura de distribuire a cardurilor returnate de Poșta Română. Potrivit datelor statistice de luni, 17 august, la nivelul județului Mureș, au fost 18.465 de carduri retur de la Poșta Română, 4.244 de carduri au fost predate de Casa de Asigurări de Sănătate Mureș către asigurați și 7.088 de carduri de sănătate au fost predate către medicii de familie. „În prezent, mai sunt 7.124 de carduri rămase la CAS Mureș. Au fost solicitate 2.352 de carduri duplicat și 2.478 de adeverințe înlocuitoare de card. Au fost eliberate 126 de adeverințe de asigurat și 126 de persoane au refuzat cardurile din motive religioase sau de conștiință”, transmit reprezentanții CAS Mureș.

Ce se va întâmpla după implementarea cardului
Reprezentanții CAS Mureș susțin că prin eforturi concentrate se poate pune în aplicare acest proiect foarte important. „Cu siguranță vom reuși, prin eforturi concentrate, să punem în aplicare acest proiect de importanță strategică pentru revoluționarea sistemului de sănătate”, a transmis Camelia Monica Suciu, președinte – director general CAS Mureș. „Pe lângă distribuirea cardurilor prin intermediul angajaților proprii, sunt convinsă că se va găsi o cale de comunicare și cu medicii de familie, pentru a veni în sprijinul asiguraților și de a le facilita accesul la cardul național de sănătate”, a precizat Rodica Biro, director relații contractuale.
Potrivit ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu, prin economiile care se vor face ca urmare a implementării cardului național de sănătate vor fi asigurate servicii medicale mai multe și mai bune. Pacienţii care uită codul pin sau care îl tastează greşit de mai multe ori şi îşi blochează astfel cardul de sănătate trebuie să ştie că nu e nevoie să se deplaseze la sediul Casei de Asigurări de Sănătate pentru a-şi debloca cardul, ci o pot face direct la furnizorii de servicii medicale.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE