Prima maşină electrică alimentată de la panouri solare din România, lansată de Fomco Group Social
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 288 Vizualizări

Prima maşină electrică alimentată de la panouri solare din România, lansată de Fomco Group

333Sediul societăţii Fomco Group din Cristeşti, strada Principală nr. 801/E, lângă Registrul Auto Român, va găzdui joi, 20 august, de la ora 11.00, lansarea Fomco Eco Friendly, prima maşină electrică din România alimentată de la panourile solare.

Potrivit reprezentanţilor Fomco Group, sistemul de alimentare costă aproximativ 15.000 de euro, iar maşina este un Renault Twizy, excelent pentru traficul urban şi un promotor al folosirii energiei alternative, nepoluante, încărcat, în premieră pentru România, cu energie furnizată de o mică stație de panouri solare. „Fomco Eco Friendly este o mașină electrică, pe patru roți, cu două locuri, ce oferă soluții optime pentru mobilitate urbană. Automobilul construit de Renault are un design complet inovator, adresându-se în special celor care doresc să conducă o mașină atipică. Fomco Eco Friendly  poate fi încărcat cu energie electrică de la rețea, dar compania mureșeană Fomco a dus și mai departe originalitatea proiectului, folosind pentru încărcare un mic ansamblu de panouri solare”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

De asemenea, specialiștii companiei au ales un sistem tehnologic OFF-grid, care permite înmagazinarea energiei solare captate de panouri în acumulatori special fabricați pentru aplicații solare. „Astfel, sistemul fotovoltaic creat este capabil să asigure necesarul zilnic de energie pentru încărcarea unui automobil electric. Mașina alimentată de sistemul fotovoltaic poate fi încărcată și pe timpul nopții. O încărcare completă durează cinci ore și asigură o autonomie de 100 de kilometri”, se mai precizează în document.

Sistemul are următoarele componente:

– 24 panouri fotovoltaice polycristaline de 240W

– 1 regulator de încărcare MPPT (Maximum Power Point Tracking)

– 1 invertor de 4.5kW

– 8 acumulatoare de 6V

– Echipamente de protecție și monitorizare

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE