Spitalul din Reghin va avea o rezervă de apă potabilă Reghin
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

Spitalul din Reghin va avea o rezervă de apă potabilă

spital reghinVești bune la Spitalul municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin, care va avea, în perioada următoare, o rezervă de apă potabilă. Acest lucru este posibil datorită unor lucrări de reabilitare ce se desfășoară în unitatea spitalicească.

Două lucrări vor avea loc la Spitalul din Reghin. Una e legată de rețeaua de alimentare cu apă potabilă, în timp ce altă lucrare își propune să crească confortul și calitatea serviciilor. În privința rezervei de apă, bugetul local asigură cofinanțarea în cuantum de 4.295 de lei. Investiția va face ca pe viitor unitatea să nu rămână fără o rezervă de apă și să fie nevoită să-și înceteze activitatea, având în vedere că anul trecut, în noiembrie, spitalul a fost închis o săptămână tocmai din această cauză. „Este vorba despre reparații capitale la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a spitalului, astfel încât să putem, în urma reabilitării, să avem și o rezervă de apă a spitalului, lucru necesar pentru buna funcționare a activității spitalului. Conform legislației, fiecare spital trebuie să aibă o rezervă de apă pentru 24 sau 72 de ore. Solicităm Ministerului Sănătății finanțare în vederea realizării acestui proiect, astfel încât să nu mai fim puși în situația de anul trecut, din noiembrie, când am închis practic spitalul pentru o săptămână”, a declarat, pentru DaReghin TV, dr. Iuliu Moldovan, directorul Spitalului municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

Creșterea confortului în spital
Pe lângă proiectul rezervei de apă a spitalului, conducerea instituției mai are în vedere și alte lucrări menite să crească confortul și calitatea serviciilor, astfel încât și autorizarea care urmează să se facă la sfârșitul anului să întâmpine piedici. „Avem în curs de desfășurare reabilitarea cu oxigen la nivelul spitalului, cât și lucrări de igienizare interioară și exterioară și în funcție de finanțare încercăm să realizăm cât mai multe lucruri, astfel încât să avem o autorizație sanitară de funcționare cu plan de conformare și nu în ultimul rând pentru a îndeplini cât mai multe din criteriile de acreditare, procesul de acreditare urmând să aibă loc la spitalul nostru undeva în trimestrul patru”, a precizat directorul spitalului din Reghin.

Spitalul din Reghin asigură spitalizare continuă prin șase secții, nouă compartimente și 13 cabinete. Acesta are 264 paturi, 16 paturi pentru spitalizare de zi şi 10 paturi pentru însoţitori.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE