Home / Cultură / Debutează Festivalul ProEtnica XIII

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Debutează Festivalul ProEtnica XIII

stire proetnicaCetatea Sighişoarei devine începând de joi, 20 august, timp de patru zile, o nestemată, un caleidoscop de frumos şi culoare prin insăşi prezenţa celor peste 800 de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din România la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Intercultural ProEtnica 2015, eveniment organizat de către Asociaţia (ibz) – Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret, împreună cu municipiul Sighişoara.

Spectacole de muzică, dans, poezie și teatru, activităţi interactive cu publicul, workshop-uri de teatru forum, expoziții de artă contemporană, lansări de cărți și publicații, standuri de mesteșugari, dezbateri și mese rotunde, se regăsesc în programul ediţiei 2015 a Festivalului ProEtnica. „De când am venit în România, de 15 ani, organizez Festivalul intercultural ProEtnica. Prima ediție a fost în anul 2001 și în acest an am ajuns la cea de-a XIII-a ediție. Doi ani am făcut o mică pauză. Consider că festivalul contribuie la păstrarea păcii interetnice în societate, oferind minorităților naționale o voce publică, dreptul de exprimare în toate domeniile vieții, promovează dialogul intercultural și astfel este în concordanță cu Convenția cadru pentru protecția minorităților a Consiliului Europei. Nu este o metodă seacă de comunicare, ci este o metodă artistică prin care dorim să promovăm obiectivele menționate plină de culori”, a declarat Volker Reiter, directorul festivalului.

Festivalul reprezintă un instrument preţios de promovare al minorităţilor etnice din România, de exprimare, păstrare şi dezvoltare a acestora, contribuind la realizarea unui climat de toleranţă şi dialog , un instrument de păstrare a păcii interetnice în societate. Peste 15.000 de spectactori iubitori de diversitate etnoculturală sunt aşteptaţi în acest week-end la Sighişoara pentru a participa la Festivalul Intercultural ProEtnica. Festivalul este finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul Programului ”Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Organizarea alegerilor, în siguranță la Sighișoara!

Reprezentanții Primăriei Municipiului Sighișoara au transmis luni, 21 septembrie, prin intermediul unei postări pe pagina …