Previziuni pesimiste pentru „Transilvania Motor Ring” Sport
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 360 Vizualizări

Previziuni pesimiste pentru „Transilvania Motor Ring”

auto 1Preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, şi-a manifestat îngrijorarea joi, 13 august, cu privire la viitorul proiectului „Parc auto pentru sporturi cu motor”, a cărui construcţie stagnează pe amplasamentul fostului poligon pentru tancuri din localitatea Cerghid.

Blocaj din aprilie 2014

Deşi contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului prevedea ca dată de finalizare a proiectului 24 iunie 2014, acesta a intrat pe linie moartă ca urmare a unui litigiu apărut între Consiliul Judeţean Mureş, care are calitatea de beneficiar, şi firma constructoare, SC CEEA SRL din Italia. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, disputa juridică datează din aprilie 2014, după ce autoritatea judeţeană nu a dat curs solicitării firmei constructoare de a suplimenta bugetul pentru realizarea lucrării, demers considerat anormal de conducerea Consiliului Judeţean Mureş. „Lucrările se termină când va dori sistemul judiciar civil din România. În 11 aprilie 2014 am solicitat instanţei o măsură asiguratorie, adică nici măcar proces. E o cerere, am cerut un expert care să vină şi pe trei categorii să spună ce a făcut constructorul şi ce nu a făcut constructorul, potrivit contractului. De atunci ne judecăm pe acest lucru”, a afirmat Ciprian Dobre, în plenul Consiliului Judeţean Mureş.

auto 2

„La noi procesele pot dura cinci – şase ani”

Totodată, Ciprian Dobre şi-a manifestat nemulţumirea pentru trenarea litigiului şi a afirmat că în ritmul actual există riscul ca proiectul să fie finalizat după anul 2020. „Dacă noi, ca ţară, ca stat, nu avem această aptitudine şi capacitate să fixăm instanţelor de judecată, pe fonduri europene sau pe fonduri publice, un termen limită în interiorul cărora să se poată desfăşura etapele procesuale şi la noi procesele pot dura cinci – şase ani, ce să facem? Se va termina probabil şi exerciţiul 2014-2020 şi acest proces nu se va termina şi nimeni nu va face nimic. Ce să facem mai mult? Ei au lăsat acolo şantierul, au plecat de acolo şi au lăsat o firmă de pază, nu ne lasă nici să intrăm, i-am dat în judecată, să facă o expertiză, şi de atunci ne judecăm pe acea expertiză. Un an şi jumătate”, a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş.

Valoarea proiectului: 58,1 milioane lei

Proiectul „Parc auto pentru sporturi cu motor”, finalizat în proporţie de 87%, a demarat în aprilie 2012, este finanţat prin Programul Operaţional Regional, Axa prioritară 5 – Dezvoltare durabilă şi promovarea turismului, domeniul de intervenţie 5.2 şi are o valoare totală de 58.132.283 lei, din care 20.524.152 lei finanţare POR şi 26.521.842 cofinanţare din partea Consiliului Judeţean Mureş, iar 11.086.288 lei reprezintă TVA.

Şantierul se află situat pe un teren de 34,6 hectare, la o distanţă de peste doi kilometri de zona locuită, la o distanţă de cinci kilometri de Aeroportul Internaţional “Transilvania” Târgu-Mureş. La finalizarea lucrărilor, circuitul de viteză va avea lungimea de 3.705,40 metri, iar parcul auto va cuprinde şi o clădire centrală, 11 boxe duble, grupuri sanitare, spaţii pentru administraţie, tribună, restaurant, depozite, centru medical, centru de informare, drumuri interioare, pod de beton armat şi trotuare.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE