Csép Eva Andrea propune abonamente de familie la evenimente culturale Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 636 Vizualizări

Csép Eva Andrea propune abonamente de familie la evenimente culturale

csepConsilierul judeţean UDMR Csép Eva Andrea, secretar al Comisiei social-culturale a Consiliului Judeţean Mureş, a propus joi, 13 august, în plen, instituirea unor abonamente de familie pentru participanţii la evenimentele organizate de instituţiile subordonate ale Consiliului Judeţean Mureş.

„Avem activităţi şi servicii culturale care trebuie cunoscute”

În cuvântarea sa, Csép Eva Andrea a fost de părere că introducerea unui astfel de abonament va avea ca efect creşterea numărului de beneficiari ai evenimentelor culturale organizate de instituţiile aflate în subordinea Consiliului Judeţean Mureş. „Este foarte important să vorbim puţin mai mult şi mai acentuat despre familie. Despre valorile pe care le are această instituţie, dacă o putem numi aşa, precum şi rolul familiei în creşterea şi educarea generaţiilor viitoare. Nu demult chiar eu am ridicat problema şi am discutat despre politica socială a judeţului Mureş, la care încă avem foarte mult de lucru. Cred că familiile care vizitează aceste instituţii şi participă la evenimentele organizate de acestea ar trebui să beneficieze de o atenţie mai sporită. Avem un judeţ cu activitate culturală de calitate de care trebuie să fim mândri, avem activităţi şi servicii culturale care trebuie cunoscute de toţi mureşenii, şi nu numai. Totul depinde de noi. Introducerea unui bilet de familie cred că ar fi primul pas din partea instituţiilor culturale. Acesul la cultură la un preţ accesibil tuturor categoriilor cred că ar ajuta foarte mult ca să creştem numărul mureşenilor prezenţi la evenimente”, a punctat Csép Eva Andrea.

Bilete de familie pentru patru persoane

Totodată, secretarul Comisiei social-culturale a Consiliului Judeţean Mureş a subliniat că apropierea culturii de locuitorii judeţului este o prioritate în contextul candidaturii municipiului Târgu-Mureş la titlul de Capitală Culturală Europeană în anul 2021. „Propun să fie introduse bilete de familie pentru patru persoane la preţul care este alcătuit dintr-un bilet de adult şi un bilet de copil. De exemplu, la Ansamblul „Mureşul” biletul unui adult este de 12 lei, biletul unui copil este de 5 lei, iar biletul de familie ar fi de 17 lei, cu care ar intra patru persoane, doi adulţi şi doi copii. Dacă este vorba de o familie mai numeroasă, cu mai mult de doi copii, atunci persoanele în plus ar putea plăti biletul la preţ normal. În acest fel am motiva participarea familiilor împreună la activităţi culturale şi ştim foarte bine de ce zicem aşa. Ne pregătim să câştigăm titlul de Capitală Europeană în anul 2021. Credem că merităm acest titlu şi facem tot posibilul să depunem un proiect, care chiar ne va ridica la acest nivel. Stimaţi colegi, apropierea culturii de mureşeni este primul pas din acest proiect”, a arătat Csép Eva Andrea.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, propunerea consilierului judeţean Csép Eva Andrea va fi analizată într-una din şedinţele viitoare ale instituţiei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE