Fără nume de răsunet, dar atmosferă plăcută la Iernut Cultură
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 154 Vizualizări

Fără nume de răsunet, dar atmosferă plăcută la Iernut

Naista Ramona DragosteConcertele din cadrul Zilelor Oraşelor Iernut au oferit spectatorilor momente de destindere, cu muzică pe toate gusturile. Adevărat, cu asemenea ocazii, în fața scenei nu se află întotdeauna fanii formațiilor invitate, nici chiar a genurilor, organizatorii căutând să ofere un spectacol cât mai variat, pe placul tuturor. În aceste condiții, iubitorii de folclor vin atunci când pe scenă urcă ansamblurile artistice și pleacă atunci când urmează interpreții sau formațiile pop-rock. Aceștia din urmă, deși nu cu nume dintre cele mai sonore, s-au ridicat cel puțin la nivelul cererii audienței. Recitalurile susţinute în prima zi a evenimentului de Adela Coman, Energy Kids şi Liviu Teodorescu au avut parte de asistență mai slabă, ziua fiind lucrătoare, iar canicula greu de suportat. Aceștia au reușit totuși să întrețină o atmosferă foarte plăcută, fiind aplaudați de asistență.

6După recitalul din deschiderea celei de-a doua zi a lui George Hădărig şi invitaţii săi, Genţiana a fost cea care a reușit să mai încălzească atmosfera. Seara zilei de sâmbătă a continuat cu Lambrinio care a pregătit cum nu se poate mai bine intrarea formației What’s Up. Deși în fața scenei nu era mare înghesuială, așa, ca la noi, terasele din parcul orașului erau neîncăpătoare. De la umbra arborilor, feriți de razele dogoritoare ale soarelui se auzea la fel de bine, mirosul care venea de la grătare era prea îmbietor, iar sucurile sau berea rece atrăgeau mai degrabă numeroșii vizitatori. Cu toate acestea, și cei care au urcat pe scenă au avut evoluții apreciate de asistență.

5Desfășurare și încheiere la cote înalte
Agenda zilei de duminică a fost și cea mai bogată. După evoluțiile foarte apreciate ale grupelor ansambului Iernuțeana și invitaților, printre care evoluția foarte apreciată a naistei clujene Ramona Dragoste, un nume cu rezonanță deosebită, gustată din plin de public, a urmat premierea „cuplurilor de aur”. Aceștia au fost răsplătiți și de interpreta de muzică populară Mariana Anghel. Au urmat dansurile populare ale ansamblurilor folclorice Hajdina – Paharka și Kokenes, după care asistența s-a modificat radical. Au urmat recitalurile a trei fete de excepție. Prezența deosebit de agreabilă, atât prin calitățile vocale, interpretative și scenice a talentatei Dancs Annamari, revenită la Zilele orașului Iernut după trei ani de absență, a fost una cât se poate de apreciată de spectatori. La aceleași cote s-au ridicat și următoarele două interprete, Ami și Antonia, care au reușit să cucerească inimile celor prezenți.
Seara ultimei zile a unei ediții deosebit de reușite a sărbătorii orașului Iernut s-a încheiat cu un grandios foc de artificii. O ediție jubiliară reușită, desfășurată și încheiată în cele mai bune condiții, fără niciun fel de incidente. Felicitări organizatorilor și tuturor celor care au contribuit la această reușită.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE