Home / Invatamant / Maria Bucşea, la Olimpiada Internaţională

Maria Bucşea, la Olimpiada Internaţională

Distribuie

CASETA 1 maria bucsea 1Judeţul Mureş va fi reprezentat la Olimpiada Internaţională de Lectură programată a se desfăşura la Constanţa, în perioada 2 – 6 septembrie, de componenta lotului olimpic lărgit al României, Maria Bucşea, absolventă a Gimnaziului „Mihai Viteazul” din Târgu-Mureş. În primăvară, eleva a ocupat locul I la Olimpiada Naţională de Limbă şi Literatură Română la nivelul claselor a VIII-a, fiind astfel cooptată în lotul lărgit al României.

Tema actualei ediţii, „Drumul”

Tânăra s-a remarcat dealtfel şi la Evaluarea Naţională din vară, când a obţinut media 10, fiind astfel admisă la Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu-Mureş. Ocupaţia ei preferată este cititul. „Peste vară am citit aproximativ 50 de cărţi”, afirmă tânăra. Lotul olimpic lărgit va beneficia de un stagiu de pregătire finanţat de către Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, organizat la Constanţa în perioada 30 august – 2 septembrie.

Conform regulamentului specific, lotul olimpic al României va fi alcătuit în urma selecţiei prin probă scrisă de baraj organizată la finalul perioadei de pregătire a loturilor naţionale lărgite. La Olimpiadă vor participa elevi din clasele VII – XII din patru ţări. Sunt aşteptaţi câte şase elevi din Serbia şi Turcia, 14 din Moldova şi 36 de elevi vor reprezenta România. Tema actualei ediţii a Olimpiadei este „Drumul” (calea). Concurenţilor li se vor evalua competenţele de lectură, constând în înţelegerea textelor ficţionale, nonficţionale şi multimodale, capacitatea de a reflecta asupra acestora dar şi de a le raporta la literatura şi cultura română, de a formula opinii, argumente şi interpretări proprii în scris sau în cadrul unei prezentări sau a unei dezbateri. Anterior concursului, participanţii vor putea lua parte la o serie de cursuri de pregătire intensivă.

Gazda evenimentului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, a pregătit pentru cei mai buni elevi la limba română şi câteva programe culturale, constând în vizite la muzee şi cu siguranţă câteva ore de relaxare la malul mării.

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Elevi de nota 10! Cine sunt copiii mureșeni calificați la etapele Naționale ale Olimpiadelor de Limba Franceză și Limbi Romanice

Distribuie S-a publicat lista cu elevii mureșeni care s-au calificat la etapele naționale ale Olimpiadei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.