Festivalul ProEtnica, lăudat de cea mai veche organizație evreiască din lume Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 221 Vizualizări

Festivalul ProEtnica, lăudat de cea mai veche organizație evreiască din lume

iacobescuPreședintele Forumului B’nai B’rith România, Jose Iacobescu, a transmis, la Festivalul intercultural ProEtnica XIII, că manifestarea de la Sighișoara reprezintă cel mai important festival cultural al tuturor minorităților naționale din România, o sărbătoare a promovării dialogului intercultural. Acesta a subliniat că astfel de manifestări pun în valoare solidaritatea dintre culturi.

Proiectul ProEtnica s-a născut din inițiativa comună a Institutului pentru Relații Externe al Republicii Federale Germane și a Ministerului Culturii din România cu sprijinul autorităților locale, a Forumului Democrat al Germaniei și a tuturor organizațiilor minorităților din România. Manifestarea a devenit un festival valoros în peisajul cultural românesc, fiind cea mai importantă manifestare culturală a tuturor minorităților naționale din România, o adevărată sărbătoare a promovării dialogului intercultural, a diversității în cultură, artă și viață spirituală. Astfel de manifestări pun în valoare solidaritatea dintre culturi”, a precizat Jose Iacobescu, care s-a arătat bucuros să participe la cea de-a XIII ediție a Festivalului ProEtnica.

Promovarea tradițiilor păstrate din generație în generație

Jose Iacobescu a mai transmis salutul celei mai mari organizații evreiești din lume și a amintit de „Podurile Toleranței”, un proiect al dialogului și înțelegerii. În plus, acesta a spus că succesul festivalului se datorează unei bune colaborări între organizatori și datorită celor 20 de minorități naționale, care au spus „prezent” celui mai valoros festival din peisajul cultural românesc.

În numele organizațiilor umanitare B’nai B’rith Europa și România, respectiv a inițiatorului și organizatorului unui proiect numit „Podurile Toleranței”, care s-a desfășurat până acum în două ediții, în 2013 și în 2014, un proiect al dialogului și înțelegerii. În aceste zile, două sunt cifrele norocoase, 13 și 20. 13 reprezintă a XIII-a ediție a Festivalului intercultural ProEtnica, iar 20 este numărul minorităților din România prezente la această manifestare. Prin cei 800 de participanți, în cele peste 40 de formații și ansambluri menite a promova tradițiile păstrate din generație în generație, se fac cunoscute dialogul și limba de expresie a acestora. Succesul deja cunoscut al acestui festival nu s-ar fi înregistrat fără conlucrare între organizații, municipaliate și Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret”, a spus Jose Iacobescu.

Organizația B’nai B’rith a fost înființată în 1843, la New York, de 12 emigranți evrei din Europa. Acesta a devenit, în timp, cea mai puternică organziație evreiască din lume, deținând reprezentanțe în peste 50 de state și fiind prezentă în mai multe organizații internaționale. Printre acestea, amintim doar ONU, UNESCO și Consiliul Europei.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE