Home / Business / Tradiţia hameiului, impulsionată de la Palatul Cotroceni

Tradiţia hameiului, impulsionată de la Palatul Cotroceni

Distribuie

1Consilierul prezidenţial Dan-Andrei Muraru a participat sâmbătă, 22 august, la deschiderea oficială a Festivalului Hameiului de la Seleuş, manifestare ajunsă la cea de-a treia ediţie, organizată în perioada 22-23 august, la ferma de Hamei de la Seleuş, comuna Daneş.

Imbold simbolic pentru continuarea tradiţiei

În discursul său, Dan-Andrei Muraru a transmis reprezentanţii autorităţilor locale, precum şi producătorilor de hamei, să susţină, respectiv să continue cu perseverenţă tradiţia cultivării hameiului. „Vă mulţumesc în primul rând pentru invitaţie şi înainte de toate vreau să aduc un gând bun şi mai ales felicitări şi mulţumiri organizatorilor acestui eveniment care a ajuns deja la cea de-a treia ediţie. Sigur că prezenţa mea în această seară, aici, este în mod simbolic un imbold pentru autorităţile locale de a continua această tradiţie şi de a face posibilă existenţa acestui festival care implică cu pricepere şi măiestrie nu doar oamenii acestor locuri, dar şi pe producătorii de hamei şi de bere şi iată că serveşte o tradiţie care vrea să se permanentizeze şi care să aducă pe lângă multă voie bună pe care v-o doresc în acestă seară şi – de ce nu – turişti şi bunăstare”, a afirmat Dan-Andrei Muraru.

2

SOS pentru capacităţile de producţie

Iniţiatorul festivalului, omul de afaceri Akos Daniel Mora, a tras un semnal de alarmă cu privire la diminuarea constantă a capacităţilor de producţie ale României în domeniul hameiului. „Am să spun la nesfârşit acest lucru, până poate ne vom trezi într-un moment, să nu mai pierdem capacităţi de producţie. Voi prezenta şi câteva cifre care arată că nu am fost suficient de organizaţi, nu am avut o viziune la momentul potrivit şi din păcate azi avem doar 10% din suprafeţele cultivate acum 15 ani. România acum 15 ani asigura tot necesarul de hamei în România, cu plantaţii proprii. Ne-a luat valul privatizărilor şi nu am reuşit să punem nişte condiţii speciale prin a păstra măcar obiectul de activitate şi infrastructura”, a menţionat Akos Daniel Mora.

3

Binecuvântaţi de Dumnezeu

Dintre oficialităţile prezente pe scenă au mai luat cuvântul Nicolae Teşculă – directorul Muzeului de Istorie din Sighişoara, Constantin Bratu – preşedintele Asociaţiei Berarilor din România şi Lucian Goga – prefectul judeţului Mureş. „Mă bucur că organizatorii s-au gândit şi felicit această idee ca pe malul Târnavei Mari să organizeze acest festival care a ajuns la a treia ediţie. Foarte puţină lume cunoaşte poate că această plantă se cultivă în puţine zone ale ţării, iar noi suntem binecuvântaţi”, a afirmat prefectul Lucian Goga.

4


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Parc fotovoltaic construit în județul Mureș, pe un teren de 41,9 de hectare

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.