Aparatură de 55.000 de euro pentru Spitalul din Sighişoara Sanatate
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 380 Vizualizări

Aparatură de 55.000 de euro pentru Spitalul din Sighişoara

spitalConducerea Spitalului Municipal Sighişoara s-a întâlnit sâmbătă, 22 august, cu o delegaţie a Primăriei şi Consiliului Local al municipiului Sighişoara, cu ocazia Zilei Porţilor Deschise, eveniment organizat la recomandarea Ministerului Sănătăţii. În cadrul întâlnirii, iniţiată sub forma unei mese rotunde, atât reprezentanţii Spitalului Municipal cât şi cei ai Primăriei au încercat să găsească soluţii optime pentru îmbunătăţirea colaborării dintre cele două instituţii.

Colaborare pentru servicii de calitate

Managerul Spitalului Municipal Sighişoara, dr. Aurelia Maşca, a prezentat o scurtă informare despre activitatea unităţii sanitare din prima jumătate a anului 2015 şi s-a declarat mulţumită de sprijinul primit din partea autorităţilor locale. „Am realizat pentru această zi un tur de vizită al secţiilor spitalului – mai puţin cele de Infecţioase şi Neonatologie – pentru populaţia din Sighişoara sau cetăţenii din teritoriul arondat. De asemenea, împreună cu factorii de decizie locali am organizat o masă rotundă. Invitând factorii de decizie locali, viceprimar, consilieri, medici din spital şi reprezentanţi ai Asociaţiei Pacienţilor, medici de familie, întreaga echipă managerială a spitalului, ne-am gândit să prezentăm un raport de activitate care să cuprindă toate obiectivele noastre care converg spre obiectivul principal, creşterea calităţii şi îmbunătăţirea calităţii actului medical şi implicit creşterea satisfacţiei pacienţilor”, a declarat dr. Aurelia Maşca. „În acest an, trendul implicării comunităţii locale, respectiv al Primăriei este ascendent”, a mai punctat dr. Aurelia Maşca.

Patru aparate noi, în curând

Delegaţia autorităţilor locale a fost condusă de viceprimarul Ionel Gavrilă, care a anunţat că peste câteva zile Consiliul Local al municipiului Sighişoara are în vedere aprobarea unei rectificări de buget pentru achiziţionare de aparatură medicală. „În şedinţa Consiliului Local din data de 27 august vom aproba o rectificare bugetară pentru municipiu, în care este inclusă şi o rectificare bugetară pentru Spital. Este vorba despre suma de 7.000 de euro pentru un cititor de ioni, 16.500 de euro pentru un aparat automat de bio-chimie, 15.500 de euro pentru un aparat de sigilare vasculară şi 6.000 de euro pentru un radiocauter. În total, 45.000 de euro plus TVA, adică peste 55.000 de euro, echivalentul a aproximativ 251.000 de lei. Acest proiect cu siguranţă se va aproba, iar spitalul va fi bugetat cu sumele solicitate”, a menţionat Ionel Gavrilă.

Locuinţe pentru medici

De asemenea, viceprimarul Ionel Gavrilă a promis că în şedinţa Consiliului Local din luna septembrie 2015 va iniţia un proiect de hotărâre pentru asigurarea a cel puţin cinci locuinţe de serviciu pentru medicii stagiari sau rezidenţi care îşi desfăşoară activitatea la Spitalul Municipal Sighişoara. „Sper că acest proiect să îşi urmeze cursul. Cu siguranţă, colegii din Consiliu nu se vor opune deoarece e vorba de cadre medicale de care Sighişoara are nevoie”, a subliniat Ionel Gavrilă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE