Home / Social / GBOB România caută câștigător la Târgu Mureș

GBOB România caută câștigător la Târgu Mureș

Distribuie

11017439_448575915301636_7636652639281455030_o - Copy

GBOB România 2015 caută și la Târgu Mureș formația care va reprezenta România la Finala Mondială GBOB de la Berlin. În ziua de 10 septembrie, clubul Jazz&Blues de pe strada Sinaia nr. 3 va găzdui GBOB România, cel mai de amploare concurs musical dedicat formațiilor LIVE de la noi din țară, ediție organizată pentru prima oară de Asociația “Sunetul Muzicii”. Competiția se desfășoară în 9 semifinale regionale organizate pe parcursul întregului an, cu premii acordate de către profesioniști activi în domeniul muzical din toate colțurile țării. Potrivit celor declarate de Richard Constantinidis, președintele Asociației “Sunetul Muzicii”, la concurs pot participa formații cu 2 până la 6 membri în componență, trupe muzicale de toate vârstele, grupuri sub contract sau fără contract cu alți producători muzicali, formații cu piese originale și grupuri de orice gen musical. Formația câștigătoare la nivel național călătorește la Finala Mondială GBOB, și concurează împotriva altor câștigători naționali, de pe toate continentele. Un grup muzical va câștiga titlul „Best New Band in the World” (cea mai bună formație nouă din lume) și Pachetul Internațional pentru Dezvoltarea Formației, care include înregistrări într-un studio de top, cu un producător celebru, înregistrarea unui videoclip, oferta de contract de la GBOB Records Londra și promovare la nivel internațional. Înscrierea este gratuită, toate informațiile necesare se găsesc pe www.gbob.com.

gbob-romania-20151

GBOB România 2015 se află la jumătatea competiției. După 5 Semifinale a depășit orice record de număr de premii oferit de un singur concurs muzical în România, au participat 62 de formații în 5 Semifinale regionale G-BOB (Transilvania, Oltenia, Muntenia, Crișana-Maramureș și ARTmania Sibiu), 17 oameni angrenați în domeniul muzical au participat în juriu și s-au acordat 27 de premii la 20 de grupuri muzicale diferite.

Concursul GBOB România 2015 a căpătat o anvergură internațională în doar câteva luni de la lansare, devenind un eveniment cultural cosmopolit și multietnic. Până în august 2015, la GBOB România 2015 s-au înscris 120 de formații (cinci din Ungaria, două din Republica Moldova, una din Italia, una din Serbia și restul din România – dintre care una cu muzician englez).

Primul schimb de experiență internațional a avut loc la Semifinala GBOB Crișana-Maramureș, unde formația Plug In de la Debrecen/HU a câștigat ca premiu o cântare de club la Brașov, în timp ce Riot Monk din Baia Mare a câștigat ca premiu o cântare de club la Debrecen/HU.

În total, până în august 2015 au participat 120 de formații din șase țări europene în concurs, iar peste 1.200 de persoane avide de concerte live au urmărit recitalurile concurenților în primele 5 semifinale GBOB România 2015.

Pe termen mediu şi lung, organziatorii doresc să dezvolte acest proiect astfel încât în anul 2021, când Capitala Culturală Europeană va fi în România, aceasta să găzduiască Finala Mondială GBOB (GBOB World Final).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Incendiu într-o benzinărie din Târgu Mureș

Distribuie Pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu Mureș au intervenit marți după-masă, 26 martie, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.