Home / Cultură / Incursiune în istoria comunității evreiești din România

Incursiune în istoria comunității evreiești din România

marius pReprezentantul Editurii evreiești Hasefer, Marius Popescu, le-a prezentat turiștilor prezenți la ProEtnica XIII o serie de lucrări și cărți istorie vechi despre istoria comunității evreiești din România, acesta declarând că etnicii evrei din țară reprezintă un factor activ la festival, Federația Comunităților Evreiești din România participând la eveniment încă de la prima ediție.

„Noi reprezentăm Federația Comunităților Evreiești din România. După cum se știe, este o comunitate istorică veche și foarte bogată din punct de vedere cultural, iar la acest eveniment participăm cu Editura Hasefer, editura comunității noastre, și avem o gamă largă de titluri. Suntem reprezentați și de grupurile artistice. Există și teatru. Comunitatea evreilor din România este un factor foarte activ la aceste manifestări. Participăm de foarte mult timp, de când există festivalul. Noi am fost întotdeauna reprezentați aici. La orice fel de eveniment intercultural și interetnic noi paricipăm”, a precizat Marius Popescu.

„Fiecare comunitate vine cu ceva specific”
Marius Popescu a transmis că Festivalul intercultural ProEtnica reprezintă o ocazie foarte bună pentru români de a cunoaște fiecare minoritate în parte. „Festivalul ProEtnica este un eveniment de cea mai mare importanță în România, unde participă diferite comunități. Este important pentru că fiecare comunitate vine cu ceva specific și atunci, ca să fim în ton cu ceea ce se petrece aici, este ca fiecare comunitate să o cunoască pe cealaltă. Este ca un schimb intercomunitar și, mai mult decât atât, românii să cunoască fiecare minoritate în parte, să-i cunoască obiceiurile, tradițiile, istoria și așa mai departe. Toatea aceste lucruri adunate aici, într-un oraș minunat, transmit ceva extraordinar”, a transmis Marius Popescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Iulian Sîrbu, mesaj de Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului

Primarul municipiului Sighișoara, Iulian Sîrbu, a transmis un mesaj prin reprezentanții Primăriei localității, postat pe …