SIMFEST, la ediția a XII-a. Ce noutăți sunt în acest an Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 242 Vizualizări

SIMFEST, la ediția a XII-a. Ce noutăți sunt în acest an

simfestFestivalul Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi SIMFEST, eveniment ajuns la cea de-a XII-a ediție, se desfășoară, la Târgu-Mureș, în perioada 24-30 august. Anul acesta, în premieră, festivalul s-a extins spre internațional, cuprinzând filme documentare din România, Republica Moldova, Serbia, Kirghistan, Nepal și Canada.

„Este pentru prima dată când avem un festival internațional al televiziunilor și producătorilor independenți. Anul acesta, am dorit să facem mai mult decât un festival de televiziune. SIMFEST-ul își păstrează specificul cu această extindere spre internațional. Avem și „Zilele Limbii Române” prin care am încercat să integrăm mai multe manifestări culturale în această perioadă, pentru că în 31 august se sărbătorește Ziua Limbii Române”, a declarat, luni, 24 august, Ioan Ceaușescu, președintele Asociației culturale SIMFEST, în cadrul unei conferințe de presă.

Un program amplu și divers
Președintele juriului, Lucian Ionică, a transmis că juriul așteaptă să descopere și în acest an filme interesante, autori noi, așa cum s-a întâmplat aproape de fiecare dată, subliniind că festivalul este o ocazie extraordinară pentru tinerii aflați la început de drum să se poată confrunta în mod amical și profesional cu alți colegi de breaslă, să se remarce și să se lanseze. „Constat cu deosebită plăcere faptul că programul de activități este foarte amplu și divers și îi felicit din inimă pe organizatori, pentru că s-au înhămat la această activitate foarte dificilă. De asemenea, vreau să felicit autoritățile că s-au gândit să sprijine un asemenea eveniment complex. Deja de câțiva ani SIMFEST este pe harta culturală a țării și punctează foarte bine profilul orașului”, a precizat Lucian Ionică.

„Putem organiza evenimente frumoase”
Prefectul județului Mureș, Lucian Goga, a lăudat inițiativa organizatorilor de a îmbina Festivalul SIMFEST cu Ziua Limbii Române și a transmis că manifestarea confirmă faptul că și la Târgu-Mureș se pot organiza evenimente frumoase. „Salut prezența în Târgu-Mureș a oaspeților de peste hotare. Iată că ați ajuns la a XII-a ediție și din acest an ați denumit festivalul și internațional. Sunt convins că o să aveți succes în această săptămână, mai ales că ați îmbinat Festivalul SIMFEST cu Ziua Limbii Române. Astfel de evenimente arată cetățenilor județului și ai municipiului Târgu-Mureș, oaspeților din țară și de peste hotare că putem organiza evenimente frumoase și avem ce arăta”, a transmis prefectul județului Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE