Home / Social / Workshop la Teatrul Ariel

Workshop la Teatrul Ariel

Distribuie

DSC_2894

Sala Studio a Teatrului Ariel de pe strada Poligrafiei din Târgu Mureș găzduiește în perioada 25-30 august, workshop-ul ROMO SAPIENS dezvoltat în parteneriat cu Teatrul Național Târgu-Mureș, Asociația Romo Sapiens-Rudy Moca și Teatrul Heimathafen din Berlin, alături de Asociația SüdOst Europa Kultur e.V. și Teatrul Ariel. Finanțat de AFCN, ICR și UNITER, ROMO Sapiens este un proiect de teatru documentar, realizat în România și Germania, respectiv în Târgu Mureș, București, Cluj și Berlin. Tema dezvoltată este rasismul și discriminarea, în contextul autohton românesc, dar și în cel mai amplu, al migrației romilor în Europa. Spectacolul este realizat de Reka Kincses, autoare și regizoare de film, stabilită la Berlin, Alina Nelega, autoare și dramaturg din România și Alina Șerban, actriță și autoare romă, care lucrează la Londra, Dragoș Dumitru, actor, Rudolf Moca, actor, președintele Asociației Romo Sapiens-Rudy Moca, Zita Moldovan, actriță, Elena Purea și Alexandru-Andrei Chiran, actori ai Teatrului Național Târgu-Mureș, Alex Fechete, activist și Judit-Andrea Kacsó, coordonator proiect.

”Nu poți vorbi despre proiect fără să ai romi care se implică, actori, scriitori, profesioniști care pot susține greutatea acestui spectacol, identitari și beneficiari, totodată. Este fascinant faptul că suntem aici și putem lucra împreună, toate acestea sunt doar preliminarii, sunt doar un joc de glezne până vom intra în substanța proiectului. Ceea ce-mi doresc este dialog, să fim inspirați, creativi și liberi în derularea acestui atelier” a declarat Alina Nelega.

Evenimentul pune în valoare intelectualitatea, capacitatea performanţelor profesionale şi personale a acestei etnii şi încearcă să schimbe percepţia românilor şi a celorlalte naţionalităţi faţă de comunitatea romă prin valorizarea culturii, tradiţiilor şi obiceiurilor etniei.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO: ”Marș pentru Viață”, la Sărmașu

Distribuie O nouă ediție a evenimentului ”Marșul pentru Viață”, organizat de Biserică Ortodoxă Sărmașu, Fundația …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.