Fermierii alpini, informaţi despre agricultura sustenabilă Agricultura
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 247 Vizualizări

Fermierii alpini, informaţi despre agricultura sustenabilă

111Directorul executiv al Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş, Dănuţ Ştefănescu, a prezentat miercuri, 26 august, cu ocazie şedinţei Colegiului Prefectural Mureş, rezultatele proiectului PAINFO, derulat la nivelul a 15 judeţe din România sub coordonarea APM Harghita şi sub supravegherea Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului.

Rezultate pozitive

Potrivit directorului executiv al APM Mureş, proiectul a fost implementat în perioada iunie 2014 – aprilie 2015 şi a avut ca obiectiv principal informarea fermierilor din zonele montane despre principiile de finanţare ale Politicii Agrare Comune, în special despre principiile legate de protecţia mediului, dar şi despre susţinerea ajungerii pe piaţă a produslor şi importanţa agriculturii sustenabile în ocrotirea calităţii mediului. „Grupul ţintă căruia ne-am adresat au fost fermierii din zonele montane ale judeţului. Printre rezultatele scontate în urma derulării acestui proiect putem enumera: sporirea gradului de instruire şi informare a locuitorilor, încurajarea dezvoltării de activităţi cu specific pentru zona montană, menţinerea tinerilor în zona montană, dezvoltarea sectorului economic şi turistic, gestionarea eficientă a pădurilor, precum şi a deşeurilor generate, nivel de trai mai ridicat a locuitorilor din zona de munte”, a subliniat Dănuţ Ştefănescu.

Infochioşc la sediul APM Mureş

Proiectul a fost finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General Agricultură şi Dezvoltare Rurală în cadrul programului de promovare a Politicii Agrare Comune şi de Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice şi a avut valoarea de 306.105 euro, din care 163.065 lei contribuţia Comisiei Europene şi 143.040 euro contribuţia Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor. „În perioada ianuarie – aprilie 2015 a continuat să funcţioneze la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş un infochioşc unde doritorii au putut să aceseze informaţii cu privire la obiectivele, parteneriatul, grupurile ţintă şi activităţile desfăşurate în cadrul proiectului PACINFO, precum şi informaţii referitoare la impactul agriculturii asupra mediului, contribuţia Politicii Agrare Comune la protecţia mediului, standarde de mediu în Politica Agricolă Comună, eco-condiţionalitate şi norme de eco-condiţionalitate. A fost organizat un seminar pentru fermierii din zona montană şi pentru asociaţiile acestora având ca temă prezentarea obiectivelor Politicii Agrare Comune privind protecţia mediului. Seminarul a fost organizat în data de 20 februarie 2015 la Reghin la Complexul Marion – Pădurea Rotundă din Reghin şi au participat un număr de 78 de persoane, atât fermierii din zona montană cât şi reprezentanţi ai instituţiilor de specialitate din judeţ”, a precizat Dănuţ Ştefănescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE