Studenți pregătiți pentru piața muncii Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 544 Vizualizări

Studenți pregătiți pentru piața muncii

DSC_2906

În ziua de 26 august, de la ora 11.00, sediul universității de pe strada Nicolae Iorga nr. 1, a găzduit conferința de lansare a proiectului „ Sistem inovativ integrat avansat pentru practica studenților”, organizat de SC S&T România în parteneriat cu Universitatea ”Petru Maior” și Materom.

”Speranța noastră devine certitudine, începem să ne plasăm la alt nivel, la cerințele acutale din lume și oferim o șansă formidabilă tinerilor pentru a câștiga mai bine și a fi mai pregătiți pentru piața muncii” a declarat în deschidere Avram Tripon, manager de proiect din cadrul Universității Petru Maior.

Finanțat de Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 „ Investește în oameni”, organizatorii estimează ca rezultate finale 200 de studenți care vor beneficia de informare și consiliere profesională, un sistem de practică în mediul virtual, operațional, 100 de studenți participanți la stagii de practică în mediul virtual, 10 partneneriate încheiate între universitate și angajatori publici sau privați pentru efectuarea practicii studenților.

DSC_2909 - Copy

Pe principiul, pentru a avea succes este nevoie de parteneriate puternice, Anca Ileana, reprezentant S&T România și-a exprimat bucuria în urma obținerii acestei finanțări. Încă de la început, de când s-a născut ideea, compania a avut încredere în ea, pentru că are încredere în viitorul românilor și, în mod special, în pregătirea cât mai bună și modul de a se adapta al studenților, dovadă fiind felul în care se implică în susţinerea de diverse activităţi în domenii precum ştiinţă, cultură, educaţie şi sănătate publică.

Obiectivul principal al proiectului este cel de dezvoltare durabilă a cooperării între instituțiile de învățământ superior și mediul de afaceri din regiunea Centru, prin facilitarea formării profesionale a studenților din învățământul universitar și a tranziției de la statutul de student la cel de angajat, asigurându-se în acest fel efecte pozitive pe termen lung directe prin creșterea ocupabilității absolvenților prin consiliere, orientare profesională, pregătire practică și urmărind integrarea a trei componente principale, respectiv programele de studii, aptitudinile inițiale ale studentului și cerințele de pe piața muncii.

DSC_2909 - Copy - Copy

” Proiectul este o viziune care contribuie la ridicarea tinerei generații, o legătură între școală, antreprenoriat și familie, astfel încât tânăra generație să aibă un start bun, moștenirea lăsată să fie una valoroasă. De multe ori auzim că se spune că vrem o țară ca afară, dar pentru asta trebuie să facem ceva. De 17 ani Materom investește în dezvoltarea tinerilor, am trimis colegii noștri la școli și i-am supravegheat îndeaproape. Din punct de vedere profesional și economic, România se poate ridica așa și nu va mai fi nevoie ca cei tineri să plece departe pentru a-și profesa meseria, vrem să păstrăm studenții la noi acasă” a declarat Rodica Baciu, director general adjunct MATEROM.

Ca și indicatori, proiectul vizează un numpr de 200 de persoane care să beneficieze de consiliere în carieră, 10 partnereiate încheiate pnetru schimb de experineță și bune practici și 160 de persoane asistate în tranziția de la școală la viața activă.

Cele mai multe sondaje realizate printre studenți arată că aceştia au păreri împărţite despre modul în care-şi fac treaba oamenii de la catedră, unii îi apreciază  pentru că sunt exigenţi, alţii dimpotrivă, dar cel mai adesea nemulțumirile sunt legate de faptul că se predă multă teorie și puțină practică.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE