Home / Sanatate / Terapia subconștientului, explicată în paginile cărții „Acasă la Arborele Vieții”

Terapia subconștientului, explicată în paginile cărții „Acasă la Arborele Vieții”

Distribuie

site 1Lansare inedită de carte marți, 25 august, la Târgu-Mureș. Mureșenii pasionați știința subconștientului și interesați de autovindecare au luat parte la lansarea cărții „Acasă la Arborele Vieții”, o carte revoluționară care aruncă o lumină asupra misterelor conștiinței, vieții și ale morții și asupra rădăcinilor cauzale ale bolilor. Cartea a fost scrisă de către dr. Elena Gabor, absolventă, în anul 1995, a Universității de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș și care, după mai bine de zece ani de practică medicală în România, a ales să-și continue activitatea în Statele Unite ale Americii, acolo unde s-a specializat în terapia subconștientului.
5La evenimentul de lansare, au participat foști profesori, medici, foști colegi, prieteni și apropiați ai Elenei Gabor, care au felicitat-o pentru carte și pentru ceea ce transmite, de fapt, cartea. Cartea „Acasă la Arborele Vieții” s-a născut ca urmare a ședințelor făcute cu pacienții și din dorința de a-i inspira și motiva și pe alți oameni să-și descopere și să-și exploreze universul interior. Autoarea cărții a transmis că în carte sunt prezentate elemente introductive în știința subconștientului și primul an de ședințe de terapie cu eroina cărții, o femeie tânără și frumoasă, care nu-și mai găsește rostul în viață și care încearcă inclusiv să se sinucidă. „Sper ca această carte să vă aducă un dram de fericire în viață, să vă aducă bucurie și iubire în suflet și vă trezească în conștiință dorința de a vă descoperi pe voi înșivă și să începeți călătoria de redescoperire de sine și de explorare a eului dumneavoastră superior. Am publicat cartea în anul 2013, în Statele Unite, mi-a luat trei ani să o scriu, iar după aceea am tradus-o în limba română. Am dorit să o traduc personal, pentru că aceste concepte descrise în carte sunt oarecum greu de explicat și am vrut să se înțeleagă foarte clar această știință a subconștientului, pe cartea o introduce. Reprezintă, de fapt, o introducere în știința subconștientului. Am foarte mult material pe baza căruia pot să scriu cărți. Cartea prezintă doar primul an de lucru cu eroina cărții, iar munca noastră a continuat pe parcursul a 4 – 5 ani și probabil o să continue”, a transmis autoarea cărții.

invitatyi„Acasă la Arborele Vieții” m-a trezit”
Dr. Oana Huciu a ținut să sublinieze impactul pe care l-a avut cartea asupra ei, transmințând că „Acasă la Arborele Vieții” i-a trezit cele mai profunde trăiri și care i-a oferit răspunsuri la întrebări existențiale. „Cred că sunt una dintre acele persoane care s-a întrebat foarte mult timp cine sunt eu cu adevărat, care este scopul meu în viață. Am auzit atât de des expresia „există viață după moarte”, în special atunci când am pierdut pe cineva drag. Dar ce înseamnă acest lucru cu adevărat? Se spune că unii oameni citesc și adorm, iar alții citesc și se trezesc. „Acasă la Arborele Vieții” este cartea care pe mine m-a trezit, este cartea mi-a trezit cele mai profunde trăiri și care mi-a oferit atât de multe răspunsuri la întrebările existențiale. Din momentul în care am văzut coperta cărții am simțit că trebuie să citesc această carte. Am citit mesajul doamnei doctor Elena Gabor, deoarece cartea pe care am cumpărat-o de la editură era cu autograf, care era următorul: „cu multă iubire”. Chiar am simțit acea iubire pe care a transmis-o și am simțit o conexiune puternică. Îi mulțumesc Elenei că m-a făcut să înțeleg care este natura noastră, că dincolo de toate suntem un suflet care tinde să atingă lumina, să ajungă la sursă. Poate face acest lucru dacă se încarcă cu energie și vibrație înaltă, când primește și oferă iubire necondiționat”, a transmis Dr. Oana Huciu.
si2Aceasta a mai spus că a oferit cartea și prietenilor dragi, explicând că oamenii ar fi mai buni unii cu alții dacă ar citi această carte. „Acasă la Arborele Vieții” este o carte care mi-a schimbat viața. E greu să explic în cuvinte în ce fel, însă pot să spun că este într-un mod de neuitat. Cred cu convingere că dacă această carte ar fi citită de cât mai mulți oameni și ar înțelege că ceea ce facem în viața actuală influențează viețile ulterioare am fi mai buni unii cu alții și cred că această călătorie a noastră pe pământ ar fi mult mai frumos. Eu am oferit cartea și prietenilor mei dragi”, a spus dr. Oana Huciu.

Conștiința – un domeniu extraordinar
Dr. Adriana Șuteu, medic psihiatru, a vorbit despre domeniul conștiinței, unul controversat, explicând că această carte este o noutate în literatura medicală.
„Domeniul conștiinței mă atrage foarte mult de câțiva ani. Pentru mine, conștiința a fost o necunoscută și în capitolul de semiologie psihiatrică conștiința era prezentată foarte sumar. M-a intrigat foarte mult aspectul acesta. Am aflat ulterior de ce. Pentru că nu era foarte ușor să scrii despre așa ceva. Este un domeniu extraordinar. Pe de altă parte, mi-a stârnit foarte mult curiozitatea. Cu cât mi-am dorit mai mult să cunosc despre acest domeniu, cu atât au venit spre mine mai mult informațiile despre acest domeniu, cum este și firesc. Au venit către mine atât informații teoretice, dar mai ales practice, mult mai valoroase pentru mine. Una dintre aceste informații este cartea colegei mele și am primit cu entuziasm apariția aceasta în literatura noastră medicală. Este o noutate în literatura medicală, pentru că este un domeniu controversat”, a precizat dr. Adriana Șuteu.

site 4„Cartea aduce răspunsuri la întrebări pe care omenirea și le-a pus de milenii”
În plus, ea a precizat că „Acasă la Arborele Vieții” invită la autoexplorare și experimentare și a subliniat că „este foarte important să găsim un echilibru între sentimentul individualității ca persoană unică și conștientizarea faptului că facem parte dintr-un întreg”. „Acasă la Arborele Vieții” aduce multe răspunsuri la întrebări pe care omenirea și le-a pus de milenii: „cine suntem?”, „ce suntem cu adevărat?”, „de unde venim?”, „unde plecăm?”, „care este rostul nostru pe această planetă?”. A fost o curiozitate să citesc cartea, pentru că ea invită la autoexplorare și la experiență, la a experimenta pur și simplu. În activitatea mea profesională, aud din ce în ce mai mult pacienți care spun că sursa bolilor lor ar fi lipsurile materiale, în general, dar cu toții știm că sunt persoane cărora nu le lipsește nimic material și sunt totuși neferite, iar pe de altă parte sunt persoane mai modeste material și care sunt foarte mulțumite și recunoscătoare pentru ceea ce au. Oare ce anume face diferența? Răspunsul l-am găsit tot în această carte. Este conexiunea cu conștiința universală. Este foarte important să găsim un echilibru între sentimentul individualității ca persoană unică și conștientizarea faptului că facem parte dintr-un întreg, din această mare conștiință universală”, a transmis dr. Adriana Șuteu.

„Subconștientul poate fi modelat”
Dr. Dan Fărcaș, medic primar cardiolog, a transmis că subconștientul poate fi modelat, „iar evoluția noastră de mâine e legată de deciziile pe care le luăm noi astăzi”. „Rostul meu aici este să vă conving că această carte este o carte minunată. Cartea Elenei m-a surprins, în primul rând, prin titlul ei – „Acasă la Arborele Vieții”. Să ne întoarcem la origini, să ne uităm în interiorul nostru, să vorbim noi. Așa mi-a sugerat titlul și am început să o citesc. Subconștientul poate fi modelat, evoluția noastră de mâine e legată de deciziile pe care le luăm noi astăzi. Se spune că răspunsul la întrebările noastre se află în cărți. Această carte are marea calitate că pe lângă faptul că ne oferă răspunsuri la întrebările noastre ne face să ne punem alte întrebări și trebuie să ne uităm în noi, să facem introspecție. Unul dintre mesajele cheie ale acestei cărți este că ne face să ne întrebăm „cine sunt eu?”, a transmis dr. Dan Fărcaș.

 

De asemenea, verificati

Chirurgie Vasculară de top, la Spitalul de Urgență din Târgu Mureș

Distribuie Secția Chirurgie Vasculară este relativ nou deschisă, din anul 2018, în cadrul Spitalului Clinic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.