Memorialul „Ladislau Grün” merge la Turda Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 240 Vizualizări

Memorialul „Ladislau Grün” merge la Turda

DSC_0547Ediția a X-a, jubiliară a Memorialului Ladislau Grün la volei feminin, rezervat echipelor de junioare, organizată de Clubul Sportiv Școlar din Târgu-Mureș, cu sprijinul Diercției Județene pentru Tineret și Sport Mureș a revenit formației Clubului Sportiv Școlar Turda. Clujencele, cu cea mai omogenă echipă, dar și cea mai „matură”, singura cu majoritatea jucătoarelor de la categoria junioarelor au încheiat turneul fără să piardă vreun set.
La competiția desfășurată miercuri în sala Gimnaziului ”Romulus Guga” din Târgu-Mureș, unde se pregătește echipa târgumureșeană și datorită dragostei pentru volei a directorului Octavian Iacob au participat alături de echipa organizatoare cele similare din Târnăveni, Turda și Blaj. Nu s-a jucat în sistem turneu, deoarece competiția trebuia să se încheie într-o singură zi, pentru reducerea costurilor, dar și pentru efortul necesar pentru disputarea a trei partide într-o singură zi. Astfel, învingătoarele erau stabilite după victoria în două seturi din trei și urmau să dispute finala, iar învinsele urmau să stabilească cea care completa podiumul.

Jocuri relativ echilibrate, câștigătoare fără emoții
Meciul de deschidere l-au susținut cele două reprezentante ale județului Mureș. Echipa organizatoare, pregătită de Vasile Racolța a învins cu 2-0 formația antrenată de același Ioan Vintilă, adevărat simbol al voleiului echipei de pe Târnave, după puncte foarte disputate, cu mingi lungi. Eleve majoritatea Colegiilor Naționale „Unirea”, „Papiu”, Gimnaziul „Romulus Guga”, „Pedagogic”, sau LPS, gazdele au fost mai sigure la finalizare.
În partida dintre reprezentantele celorlalte două județe, turdencele au învins tot cu 2-0 echipa din Blaj. Acestea din urmă au disputat imediat partida pentru locul 3 cu echipa din Târnăveni. Deși au jucat practic fără pauză, echipa din orașul care a cucerit în ultima ediție titlul cu echipa de senioare s-a impus cu 2-1, în singura partidă care a necesitat set decisiv. Pentru trofeu s-au confruntat echipele din Târgu-Mureș și Turda. Cu un lot alcătuit din jucătoare născute în 1999-2000, la o categorie care are limita de vârstă 97-98, mureșencele au jucat mult timp de la egal la egal cu echipa clujeană. Deși au cedat primul set la 15, al doilea s-a încheiat 25-21 în favoarea echipei din Turda și, în eventualitatea unui al treilea set, se putea vorbi chiar de o răsturnare de scor. A fost un nou joc frumos, încheiat cu victoria echipei mai eficiente la fileu, dar cu o nouă generație mureșeană care promite.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE