Ovidiu Pârâianu, artistul inedit care știe promova România Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 745 Vizualizări

Ovidiu Pârâianu, artistul inedit care știe promova România

5

În ziua de vineri, 28 august, Centrul Cultural ”Mihai Eminescu” a găzduit expoziția de bijuterii și fotografii inspirate din opera lui Constantin Brâncuși ” Cheița de aur a României”, al cărui autor este artistul Ovidiu Pârâianu. Evenimentul este înscris în cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internaţional al Televiziunilor şi Producătorilor Independenţi SIMFEST, în care publicul va avea parte de prima ediţie a Zilelor Limbii Române, ce stă sub semnul lui Eminescu, Caragiale și Brâncuşi. În perioada 24-30 august, Ioan Ceaușescu, președintele Asociației culturale SIMFEST și organizatorii, lansează mureșenilor o invitație la teatru, expoziţii de artă plastică, fotografie, bijuterii, film, folclor.

4

” Vin de pe meleagurile Gorjului, Gorjul natal al lui Brâncuși, și voi căuta ca prin tot ce expun aici, mureșenii să vadă frumusețea lucrărilor marelui sculptor redate în metal prețios. Așa cum o mamă, oricât de mulți copii ar avea, pe toți îi iubește la fel, așa și eu îmi iubesc toate lucrările în egală măsură, nu pot spune că am vreuna mai preferată ” a declarat Ovidiu Pârâianu.

1

Artistul povestește că, în anul 1999 a conceput prima lucrare, o cheiță de 3, 51 grame care a fost oferită vestitului chirurg Șerban Brătișteanu în ziua când a fost numit Cetățean de onoare al municipiului Târgu-Jiu. Apoi a realizat Cheia de Aur cu Tricolor a României oferită primului ministru Adrian Năstase, Cheia Gorjului cu Două Diamante ce a încântat președintele României din acele vremuri, Ion Iliescu, Cheia Siriei de care s-a bucurat președintele Siriei Bashar Al Assad, Cheia de aur a Franței care a fost oferită președintelui Jacques Chirac, Cheia de Aur a Universului cu Diamant oferită președintelui SUA George W.Bush, Clepsidra ” Gemenii” – Wolrd Trde of Center, dăruită primarului orașului New York, Michael Bloomberg.

3

Lucrări de valoare pentru oameni valoroși

Colecția artistului este întregită de două bijuterii pentru prinţul George, fiul prinţului William şi al ducesei Kate, la împlinirea vârstei de un an. Pentru a veni în întâmpinarea acestui eveniment a realizat pentru micul prinţ un triptic brâncuşian din aur care este ornat cu safire şi briliante și o cheiţă, tot din aur, care conţine şi briliante şi safire, care are aşezate pe Masa Tăcerii două inimioare, ale părinţilor acestui micuţ prinţ.

2

Tot el a confecționat un inel pentru Carla Bruni, iubita preşedintelui francez Nicolas Sarkozy, dar și Michael Jackson are o cheie de aur, a doua ca și valoare materială, după cea concepută pentru Barak Obama. Cheia este tot cu elemente ale operelor brâncuşiene de la Târgu Jiu, ce conturează pe un glob pământesc cinci note muzicale, din rubine şi briliante, fiecare reprezentând câte un deceniu din viaţa lui Michael. De asemenea, o coroană regală făcută din safire confirmă statutul de “rege” al muzicii pop pe care îl are fostul solist. O cheie specială a fost concepută și pentru Madona, și urma să-i fie dăurită în ziua când aceasta a concertat la București, respectiv în anul 2009, dar nu a reușit să o cunoască pe divă din cauza cordonului de pază și protecție maximă.
Un inel cu diamante, safire şi rubine încrustate și o greutate de 6 grame din aur, a fost cu grijă schițat, conceput și dedicat frumoasei Elena Băsescu, fiica fostului președinte al țării. Pe faţada inelului sunt prezente operele lui Brâncuşi, iar valoarea acestuia este inestimabilă.

DSC_3061[2]

În viitor, artistul va finaliza și alte creații, Cheia de Aur a Chinei, Israel, a Regatului Marii Britanii, a Mineritului, a Fotbalului și Cupa României Infinite. Începând din anul 2009, Ovidiu Pârâianu a avut o serie de expoziții personale și colective, a primit distincții din partea guvernului României, Prefectura Gorj și din partea cotidianului ” Obiectiv gorjean”, iar oamenii i-au putut cunoaște pasiunea și realizările prin multele apariții în media audiovizuală.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE