Un hop important până la pauză în Liga I FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Un hop important până la pauză în Liga I

liga 1 BASA Târgu-Mureș susține în această seară, de la ora 21.00, întâlnirea din cadrul etapei a IX-a a Ligii I de fotbal, în deplasare, la formația CSMS Iași.
Etapa a VIII-a s-a încheiat luni seara, fiind singura din această ediție în care nu s-a înregistrat niciun rezultat de egalitate. Bilanțul a fost de 5 victorii ale echipelor gazdă și două ale vizitatoarelor. Printre gazde s-a aflat și ASA Târgu-Mureș, care a câștigat la limită, scor 2-1, în fața singurei echipe care nu a obținut nicio victorie, noua promovată FC Voluntari. Statisticile primelor opt etape prezintă câteva lucruri interesante. Dacă ilfovenii sunt singurii care nu au obținut vreun succes, neînvinse sunt doar Dinamo și Viitorul Constanța, marea suspriză a ediției, care s-a mutat mai aproape de „casă”, la Ovidiu, unde își are sediul Academia Hagi, patronul-antrenor. Cele două se află pe podium, dar sunt devansate în clasament de Astra Giurgiu. Liderul a suferit o singură înfrângere, și aceea pe teren propriu, în etapa a II-a, un categoric 1-5 cu ASA. De la acel eșec, giurgiuvenii parcă s-au „trezit” și au obținut cinci victorii și un rezultat de egalitate, acela tot pe teren propriu, 2-2 cu Viitorul lui Hagi. Parcă „dușul rece” cu ASA i-a trezit și aceștia au completat cu rezultate remarcabile și în Europa League.
Urmează o etapă a IX-a la sfârșitul acestei săptămâni, după care campionatul va intra într-o minivacanță, perioadă în care reprezentativa României va susține două meciuri foarte importante în preliminariile Campionatului European, în Ungaria și cu Grecia.

Singura fruntașă cu pasiv la „adevăr”
Un alt aspect de remarcat, ASA nu este doar singura echipă care a învins liderul, este și singura din prima jumătate a clasamentului care se află la minus în „clasamentul adevărului”. Acest lucru se datorează faptului că mureșenii au susținut cinci din cele opt partide de până acum pe teren propriu și au înregistrat trei rezultate de egalitate, cu Dinamo, CS U Craiova și ACS Poli Timișoara, toate fără gol încris. Cele trei le-au adus un pasiv de 6 puncte, în timp ce din deplasare au strâns doar 4. Este adevărat, al patrulea a fost cel obținut pe terenul Stelei, sau ACSB, cum se pretinde a fi numele oficial al campioanei. Sarcina elevilor lui Vasile Miriuță în această etapă este una deosebit de dificilă, ținând cont de faptul că roș-albaștri fac deplsarea la una dintre echipele care cedează greu puncte pe teren propriu, CSMS Iași. Echipa lui Nicolo Napoli a fost cea care a dat mureșenilor marea șansă de a câștiga titlul în ultima rundă a ediției trecute, remizând cu Steaua, nevalorificată însă, dar vine acum „rănită” după 1-4 tocmai la Giurgiu, unde ASA a „defilat”.
În continuare, singura fără penalty
Față de ediția trecută, ASA a început mai bine din punct de vedere al disciplinei, dar parcă lucrurile nu mai stau atât de bine acum. La finalul partidei cu FC Voluntari, nervii fundașului central Florin Bejan au cedat și acesta a văzut cartonașul roșu la altercația cu Kone. Va lipsi la Iași, la fel ca și căpitanul Gabi Mureșan, care a strâns deja patru cartonașe galbene, după ce Sasa Balic tocmai a efectuat etapa de suspendare pentru același lucru. Statistica întâlnirilor cu ieșenii pare favorabilă ASA-ului. Au remizat în deplasarea de acum un an, 2-2 cu un autogol înscris spre finalul partidei și le-au întrerupt seria invincibilității din retur, când au câștigat cu 1-0 pe teren propriu. A mai fost o întâlnire oficială la debutul ediției trecute, câștigată de moldoveni cu 2-0 la Târgu-Mureș. Nu pentru că a fost înfrângere, dar acea partidă nu poate fi considerată una de referință, deoarece era în turul preliminar al primei ediții din Cupa Ligii și ASA a jucat cu o echipă secundă, având prima garnitură în cantonamentul din Anglia.
Revenind la capitolul disciplină, loviturile de la 11 metri fac parte din aceeași categorie. ASA rămâne în continuare singura în a căror meciuri nu a fost dictat nicun penalty. Nu au mai beneficiat de vreunul ACS Poli Timișoara și Petrolul Ploiești și tot două nu au fost sancționate: Pandurii Târgu-Jiu și FC Botoșani.

Programul etapei
Vineri, 28 august                                        ora
FC Voluntari – CS U Craiova                          18.30
CSMS Iaşi – ASA Tg. Mureş                           21.00
Sâmbătă, 29 august
ACS Poli Timişoara – Concordia Chiajna   18.30
Pandurii Tg-Jiu – Dinamo Bucureşti           21.00
Duminică, 30 august
Petrolul Ploieşti – Astra Giurgiu                   18.30
Steaua Bucureşti – Viitorul Constanţa         21.00
Luni, 31 august
CFR Cluj – FC Botoşani                                  21.00
Clasamentul
1. Astra Giurgiu                8 5 2 1 18-13 17
2. Viitorul Constanţa      8 4 4 0 17- 9 16
3. Dinamo                         8 4 4 0 9- 2 16
4. ASA Tg. Mureş            8 3 4 1 9- 4 13
5. Steaua                           8 3 4 1 8- 5 13
6. Pandurii Tg. Jiu          8 3 3 2 8- 8 12
7. CSMS Iaşi                     8 3 2 3 6-10 11
8. Concordia Chiajna     8 2 2 4 10-12 8
9. CFR Cluj                       8 3 3 2 10- 8 6*
10. CS U Craiova             8 1 3 4 6- 8 6
11. FC Botoşani                8 1 3 4 5- 9 6
12. ACS Poli Timişoara  8 1 2 5 4-12 5
13. FC Voluntari              8 0 4 4 5-12 4
14. Petrolul Ploieşti        8 1 4 3 6- 9 1*
*- Echipe penalizate cu 6 puncte

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE